Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Timişoara, că PSD nu va susţine niciodată un guvern minoritar PNL şi că nu ar fi "o catastrofă" dacă, după 30 de ani, în România s-ar organiza alegeri anticipate, transmite Agerpres.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Liderul social-democraţilor a reiterat faptul că PSD este cel mai mare partid din România, care, mai mult, a şi câştigat alegerile parlamentare din 2020, dar le-a fost luat dreptul de a desemna premierul.

"Mă vedeţi, cumva, pe mine, pe Paul Stănescu, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcan, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală - aşa a promis-o domnul Iohannis - şi încalci spiritul Constituţiei şi iei dreptul celor care au câştigat alegerile de a face propunerea de prim-ministru, trebuie să-ţi asumi şi consecinţele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. Sunt în Bulgaria (anticipate - n.r.). Oricum, PNRR trebuie renegociat, sunt o mulţime de ordonanţe de urgenţă care trebuie aduse în Parlament şi modificate", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a mai adăugat că formaţiunea sa nu este angrenată într-un joc politic care priveşte alt partid, referindu-se la PNL.

"Pe noi ne interesează soarta românilor. Nu ne interesează nici cine va câştiga şefia PNL, pentru că oricare dintre ei (Ludovic Orban sau Florin Cîţu - n.r.) câştigă, este la fel de dăunător pentru România şi fiecare şi-a demonstrat capacitatea administrativă, pentru că unul dintre ei este premier, iar celălalt a fost premier şi vedeţi ce se întâmplă. (...) Nu suntem ipocriţi, ne asumăm trecutul, importantă este capacitatea noastră de a schimba viitorul, dar nu o putem face singuri decât împreună cu românii", a menţionat Ciolacu.