Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că, "evident, nu are ce căuta în partid" primarul din Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Ionel Robert Ştefan, dacă sunt adevărate faptele de care este acuzat. El a răspuns astfel întrebat de ce conducerea PNL nu a avut nicio reacție până acum în acest caz. Orban a mai susținut că trebuie așteptată totuși evoluția anchetei. Reamintim că primarul liberal din Ștefăneștii de Jos este cercetat într-un dosar de act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, în care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată care avea 12 ani și care apoi a rămas însărcinată și a născut.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "E o decizie pe care trebuie să o ia Biroul judeţean. Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să se suspende pentru toată perioada cercetărilor din calitatea de membru”, a afirmat Ludovic Orban la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al PNL.

Întrebat de ce în acest caz nu a reacționat nimeni din conducerea PNL, Orban a răspuns: "Cum nu a reacţionat? Evident că dacă sunt adevărate faptele, care sunt deocamdată în faza de cercetare, un astfel de om nu are ce să caute în PNL. Pe de altă parte, aşteptăm să vedem cum evoluează ancheta. Am înţeles că există nişte paşi care trebuie făcuţi, care pot să probeze dacă acuzaţiile făcute de minoră sunt adevărate şi în funcţie de evoluţia anchetei vom lua deciziile care se cunosc”.

Joi dimineață, Ştefan Ionel Robert a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri alături de alte patru persoane într-un dosar privind infracțiuni de viol sau act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor.

Prim-procurorul adjunct al Parchetul Judecătoriei Buftea, Marius Romaș, declara pentru HotNews.ro că patru dintre persoane, între care și primarul, sunt vizate de acuzații privind viața sexuală (viol sau act sexual cu un minor), iar cea de a cincea persoană este acuzată de șantaj și influențarea declarațiilor. Procurorul a precizat că faptele au avut loc în perioada 2017-2018 și ar fi început când victima avea 12 ani. Fata a rămas însărcinată și a născut când avea vârsta de 13 ani, a afirmat procurorul. Acum, victima are 15 ani.

Ştefan Ionel Robert a fost reținut joi seară de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane, într-un dosar de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor.

Vineri, dosarul a fost trimis Parchetului Judecătoriei Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz a considerat însă că nu se impune această măsură. Mai mult, a decis revocarea ordonanțelor de reținere, astfel că cele trei persoane reținute - inclusiv primarul - au fost puse în libertate.

Duminică, primarul a anunțat pe Facabook că, "pe fondul informațiilor complet neadevărate" care circulă despre el în spațiul public, a decis să se autosuspende din partid și să renunțe la calitatea de membru al Partidului Național Liberal până la clarificarea situației. El susține că a luat această decizie deși ar fi nevinovat.

  • "Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția. Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf și un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spațiul public.
  • Sunt convins că se va face dreptate, iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiția nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistrații să își facă treaba, fără presiuni de acest fel. Dosarul este în desfășurare, nu pot comenta mai multe, aștept finalizarea lui", a scris primarul din Ştefăneştii de Jos.

Ștefan Ionel Robert este primar PNL al localității Ștefăneștii de Jos din anul 2016. La alegerile din 2020, el a câștigat un nou mandat.