​În competiție deschisă în partid cu Ludovic Orban, Florin Cîțu anunță propriul său PNDL. Mai exact, șeful guvernului spune va da bani de la buget pentru drumuri comunale pentru primăriile care nu au putut accesa fonduri europene sau lua finanțare prin PNRR.

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

„Am și o mică condiție: să aibă prioritate acele comunități care au canalizare și apă, pentru că trebuie să premiem acei primari”, a spus Cîțu.

„Nici în PNRR, nici în fonduri europene, nu putem avea drumuri comunale, drumuri mici, nu au putut fi incluse acolo. Am cerut o analiză. Nici din fonduri externe nerambursabile și nici din PNRR nu au fost incluse aceste infrastructuri rutiere județene și comunale (...) Acele localități în care nu s-a putut investi în drumuri județene și comunale au rămas în urmă. (...) Vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Le vom face prin buget”, a explicat premierul.

Anunțul premierului vine la fix o zi după ce șeful PNL, Ludovic Orban, a pledat pentru un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală, PNDL 3, care să includă ceea ce nu poate fi finanţat din fonduri europene, el argumentând că toate comunităţile locale, în special cele mai sărace, pentru a avea o şansă la dezvoltare, au nevoie de infrastructură locală.

Întrebat despre acest lucru, Cîțu a răspuns: „nu știu despre acel proiect despre care vorbește dl. Ludovic Orban”.

„Atunci când anunţi un program, e bine să anunţi şi sursa de finanţare eu am prezentat ce vreau eu să fac. Pentru drumurile judeţene şi comunale sunt depuse la CNI multe proiecte, vreau să creez acest program şi cu asta mă ocup, de a găsi sursa de finanţare, vom găsi resursele pentru aceste comunităţi”, a mai spus el.