​Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alte 16 persoane au fost reţinuţi în dosarul de fraudă electorală în care procurorii au făcut descinderi, inclusiv la Primăria Ciorani şi la locuinţa edilului. Primarul este acuzat de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de falsificarea acestora.

Alegeri locale 2020Foto: Agerpres

Un număr de 17 persoane, inclusiv primarul comunei Ciorani, sunt reţinute în dosarul de fraudă electorală privind alegerile locale din această comună, câştigate de PNL şi de primarul Marin Voicu cu majoritate confortabilă.

Surse judiciare au declarat că primarul Marin Voicu este cercetat pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce alţi 16 inculpaţi sunt suspectaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

Procurorii prahoveni au făcut, miercuri, 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate.

Primarul din Ciorani, fost membru PSD, care a obţinut în mai multe rânduri cel mai mare scor la alegerile locale, a trecut, înaintea ultimului scrutin local, la PNL.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arăta că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet menţionată.