​Premierul Florin Cîţu a anunţat că a solicitat o informare pentru a afla condiţiile în care s-a derulat concursul prin care Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier Viorica Dăncilă a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz, potrivit News.

Viorica Dancila si Cristinel DancilaFoto: AGERPRES

„Am cerut informaţii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv înţeleg că l-a câştigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului să aflu exact condiţiile în care s-a derulat acel concurs”, a explicat şeful Executivului.

Prim-ministrul a mai precizat că „la Ministerul Finanţelor a fost un concurs care a fost viciat şi toată documentaţia a fost trimisă către DNA. Mă uit şi aici”.

Cristinel Dăncilă a lucrat anterior și la Petrom, de unde a plecat după ce procurorii i-au percheziționat biroul.

Guvernatorul BNR nu a dorit să comenteze angajarea Vioricăi Dăncilă

Recent, Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională.

El a spus că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”.

Acesta a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Fiul Vioricăi Dăncilă nu mai apare pe site-ul Curții de Conturi

Fiul Vioricăi Dăncilă, Victor, nu mai apare pe site-ul Curții de Conturi, acolo unde a fost consilier al vicepreședintelui instituției, numit după ce mama lui a ajuns la conducerea guvernului. Victor Dăncilă nu și-a mai actualizat declarația de avere nici anul trecut și nici anul acesta, deși nu și-a anunțat plecarea din institutie.

Viorica Dăncilă mărturisea în timpul campaniei electorale din 2019 că se teme că fiul și soțul ei ar putea fi demiși de la Curtea de Conturi, respectiv OMV Petrom (companie privată la care Statul Român este acționar).

Citește și: