Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că este treaba celor care se află în acest moment la guvernare „să încerce să îndrepte unele dintre lucrurile” pe care cei de la Comisia Europeană le-au scris în Raportul MCV, transmite Agerpres.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

„Noi am cerut un lucru, atunci când PSD se afla la guvernare, şi anume să ştim cât se poate de clar criteriile şi ce trebuie să îndeplinim, sunt 10 puncte, sunt 15, sunt 20 de puncte, pe care trebuie să le atingem, astfel încât să nu existe o zonă abstractă şi de fiecare dată să ne referim la cotidian. Cred că e un ţel al fiecăruia dintre noi, indiferent de culoarea politică, ca ţara noastră să îndeplinească toate aceste criterii şi să nu mai avem MCV, dar în primul rând e treaba celor care se află în acest moment la guvernare să încerce să îndrepte unele dintre lucrurile pe care cei de la Comisie le-au spus acolo”, a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează observaţiile din Raportul MCV.

El a adăugat că PSD va avea o poziţie oficială în legătură cu acest subiect.

„Eu ştiu că domnul premier Cîţu şi guvernarea PNL ne spuneau în urmă cu un an că până la sfârşitul anului trecut nu mai avem MCV. Uite că nu se întâmplă lucrurile în forma asta”, a menţionat Grindeanu.

Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport al său privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate prin Mecanismul de Cooperare și de Verificare (MCV). Comisia spune că așteaptă ca autoritățile române să transpună angajamentele asumate în măsuri concrete, legislative și de altă natură. CE anunță că va continua să monitorizeze îndeaproape evoluţia situaţiei din România prin intermediul MCV, până la îndeplinirea obiectivelor de referinţă. Aceasta, în condițiile în care premierul Florin Cîțu afirma în luna martie că reprezentanții Comisiei Europene susțin eliminarea MCV la finalul acestui an.