Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022, urmând să se decidă, în funcţie de resursele bugetare, când va fi ultima tranşă, subliniind că angajamentul de a dubla alocațiile va fi respectat de coaliție.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la Legea de adoptare a OUG, care a trecut de Senat şi este în dezbatare la Camera Deputaţilor”, a declarat, luni, seară, Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei.

Acesta a precizat că s-a discutat şi despre posibilitatea ca această decizie să fie atacată la CCR: ”Am discutat şi despre această eventualitate. În cazul în care va fi atacată, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG”.

Orban a precizat că vor exista în continuare cinci tranşe de creştere a alocaţiilor. Prima tranşă va fi la 1 ianuarie 2022, urmând să se decidă, în funcţie de resursele bugetare, când va fi ultima tranşă.

”Dar vor creşte alocaţiile”, a mai declarat Orban.

Florin Cîțu a spus că Guvernul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care să amâne creșterea alocațiilor de la 1 iulie.

„Colegii mei din coaliţie au fost acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat anul acesta despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica, va fi prin amendamente în Parlament, dacă nu le fac la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgenţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget și atunci vom avea o problemă bugetară”, a spus premierul.