Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, face o vizită de trei zile în România, unde marți se va întâlni cu șeful statului, Klaus Iohannis, iar miercuri va susține un discurs în Parlament.

Klaus Iohannis si Reuven RivlinFoto: Presidency.ro

Marți, Reuven Rivlin va fi primit la Cotroceni de către Klaus Iohannis, iar de la ora 13.15 cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună.

Miercuri, la ora 11.00, președintele Israelului va susține un discurs în ședința celor două Camere ale Parlamentului, potrivit unui memorandum intern aprobat luni în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, scrie Agerpres. La discursul demnitarului israelian vor asista reprezentanţi ai unor companii din Israel, precum şi invitaţi ai ambasadei din România.

Pe agenda de lucru de miercuri a preşedintelui israelian mai figurează convorbiri cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

În aceeaşi zi, în Parlament, este programat Forumul Economic România - Israel, "un important prilej pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, preşedintele Reuven Rivlin fiind însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţii unora dintre cele mai importante companii din Israel".