Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care s-a aflat sâmbătă, la Timişoara, a răspuns, în cadrul unei conferinţe de presă, fostului preşedinte al PNL Timiş şi fost primar al municipiului, Nicolae Robu, care spunea că asocierea PNL cu USR PLUS este una nocivă, Orban fiind de părere că aceasta ”este singura formulă bună pentru România”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reacția vine după ce la începutul acestei săptămâni Robu a declarat că o condiție ”obligatorie” a viitorului președinte PNL ar trebui să fie ”debarasarea de aliatul toxic USR”: ”a fost o greșeală asocierea PNL cu socialiștii, cu PSD, în 2011, este cel puțin la fel de nocivă asocierea de-acum, cu neomarxiștii, cu USR+PLUS”.

”Am condus negocierile din partea PNL, prima oară la alegerile locale, in special la Bucureşti, unde am reuşit să câştigăm alegerile, iar ulterior, dupa alegerile parlamentare pentru formarea coaliţiei. Este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire”, a declarat sâmbătă liderul PNL.

”Întotdeauna intr-o coaliţie trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales o coeziune în funcţionare a coaliţiei. Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta e singura formulă bună pentru România”, a adăugat Ludovic Orban.