​Guvernul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care să amâne creșterea alocațiilor de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut joi de premierul Florin Cîțu.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

„Colegii mei din coaliţie au fost acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat anul acesta despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica, va fi prin amendamente în Parlament, dacă nu le fac la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgenţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget și atunci vom avea o problemă bugetară”, a spus premierul.

Anterior, șeful PNL, Ludovic Orban, a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

„Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie - n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei. Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat. Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie. De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a declarat Ludovic Orban, întrebat joi la Parlament despre decizia în privinţa reexaminării, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, a proiectului de lege privind creşterea alocaţiilor, care este în dezbaterea comisiei pentru muncă a Camerei.

Orban a afirmat, pe 24 mai, că nu sunt resurse pentru încă o majorare a alocaţiilor copiilor în acest an.