Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă că îl susţine pe Ludovic Orban la şefia partidului, "singurul care s-a opus împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta şi care a suferit politic pentru verticalitatea lui". "Eu nu mi-aş face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată", afirmă Violeta Alexandru, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă: - mi-ar fi teamă că doar agăţându-mă de o funcţie publică/politică contez şi eu în spaţiul public,- Ludovic Orban m-ar fi împiedicat cu ceva, pe mine, de câţiva ani membru PNL, să cresc natural în partid, prin forţele mele, inclusiv prin câştigarea încrederii membrilor, a colegilor pe care îi încurajez să creadă, în primul rând, în ei, să lucreze în echipă, să nu fie egoişti, - aş fi un om influenţabil, - aş fi nesigură pe mine că sunt capabilă să las ceva, cât de puţin, în urmă, prin muncă şi corectitudine, - nu aş avea experienţă de management de echipe care mă ajută să pot discerne între oameni serioşi şi oameni cărora nu le place munca susţinută ci şmechereala şi şefia pentru că vor confort, - nu aş avea încredere că lipsa de caracter îi doboară, mai devreme sau mai târziu, pe cei care nu au substanţă, - dintr-un motiv sau altul mi-ar fi constrânsă libertatea de a lua decizia pe care o simt corectă - adică nu aş fi un om de caracter ci o oportunistă, probabil că aş fi astăzi un om chinuit, care caută disperat soluţii care să îi garanteze că rezistă în politică", afirmă Violeta Alexandru, duminică, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că "nu este cazul".

"Eu nu mi-aş face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată. Marile idei şi programe se pun în practică prin oameni. Dincolo de wow, contează seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat şi tăria de a te uita, în primul rând, la cum poţi face bine pentru oameni, punându-te pe tine pe planul doi. Aceste lucruri se văd pentru cine vrea să vadă", susţine Violeta Alexandru.

Preşedintele PNL Bucureşti anunţă că îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului.

"Votez Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL, singurul care s-a opus împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta şi care a suferit politic pentru verticalitatea lui. Ştiu că înţelege schimbările şi că respectă mesajul de îmbinare a experienţei cu noi perspective, mesajul de respect pentru cei care au tras pentru partid şi pentru România în cele mai grele momente, atunci când partidul decăzuse cu noutatea şi prospeţimea. Aceste lucruri care vorbesc singure despre el îl vor duce la victorie în toamnă", conchide ea.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL.