Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, vineri, că a fost stabilită data congresului formaţiunii, în 17 septembrie, la Sângeorgiu de Mureş. Vor participa fizic 846 de persoane. ”Revine Congresului sarcina să stabilească direcţia strategică a UDMR pentru următorii doi ani în ceea ce priveşte activitatea noastră din Guvern, Parlament şi administraţii locale”, a transmis Kelemen Hunor, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În şedinţa online de astăzi a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am pregătit Congresul din acest an al Uniunii. Congresul UDMR va avea loc pe 17 septembrie cu participarea a 846 de persoane, cu prezenţă fizică, iar locul de desfăşurare propus de noi este Sângeorgiu de Mureş”, a anunţat, vineri, Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că reprezentanţii UDMR au decis că ”revine Congresului sarcina să stabilească direcţia strategică pentru următorii doi ani în ceea ce priveşte activitatea din Guvern, Parlament şi administraţii locale”.

”În baza acestei strategii vom lua toate deciziile noastre. Totodată am ales şi comisarul Congresului în persoana preşedintelui executiv interimar al UDMR, Balázs Attila. În şedinţa CRU de astăzi am fost cu toţii de acord că decizia de acum 150 de zile prin care ne-am asumat participarea la guvernare, a fost una corectă. Avem o echipă bună, miniştrii UDMR performează, cu toţii ne-am asumat până acum un rol important în gestionarea pandemiei, dar şi în pregătirea Planului de Redresare şi Rezilienţă(PNRR)”, a mai transmis Kelemen Hunor.