​​Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la Parlament, că nu a organizat o petrecere de ziua sa. Declarația vine în contextul în care mai multe persoane fără mască s-au strâns marți seară într-o sală din Parlament pentru a-l felicita pe liderul PNL de ziua sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au venit colegi de-ai mei fără să existe o organizare a vreunui eveniment. Au venit să-mi spună 'La mulţi ani!'. În cursul zilei m-au întrebat când pot să vină la mine şi le-am spus programul meu, că până la 20,00 am program de lucru în ziua mea de naştere. Nu puteam să-i refuz. Ştiu că există limită. Nu a venit nimeni la niciun fel de invitaţie. Nu s-a emis nicio invitaţie. Au venit să-mi spună 'La mulţi ani!' oamenii. E normal", a declarat Orban la Parlament.

Orban a precizat că i-a rugat să respecte regulile pe cei care au venit în sala de lângă biroul său, unde avea loc şedinţa coaliţiei.

"Unii dintre invitaţi au venit mai repede, iar faptul că au apărut o poză şi o filmare cu colegi de-ai mei care nu purtau mască s-a întâmplat când eu nu eram prezent. După finalizarea şedinţei coaliţiei şi după toate deciziile pe care le-am luat în şedinţa coaliţiei, m-am dus la colegii mei şi i-am rugat, pe cei care nu respectau, şi i-am rugat să respecte regulile. Şi acum, cu masca, nu poţi să porţi mască când mănânci (...) Aproape toţi cei care au venit să transmită sunt vaccinați", a afirmat Orban.

Întrebat dacă cei care nu au respectat regulile ar trebui sancţionaţi, Orban a precizat că regulile au fost respectate şi aproape toţi care au fost prezenţi nu au venit în mod organizat, deoarece nu au primit nicio invitaţie.

"Nu a fost nicio petrecere organizată. La finalul programului de lucru, care era cunoscut de colegii mei, au fost mai mulţi colegi, câţi sunt nu am stat să-i număr, nu am stat să-i socotesc, din momentul în care m-am dus în sala în care mă aşteptau colegii şi mi-au urat "La mulţi ani!" i-am îndemnat să respecte regulile", a mai spus Ludovic Orban.