Președintele PNL, Ludovic Orban a propus marți, la ședința BEX o nouă dată pentru desfășurarea Congresului PNL, aceasta fiind 25 septembrie, potrivit surselor HotNews.ro. Ludovic Orban le-ar fi spus colegilor în ședință ca a discutat și cu președintele Klaus Iohannis în privința datei congresului. La eveniment ar putea participa 5000 de delegați, însă decizia finală va fi luată la Consiliul Național al PNL, care va avea loc duminică.

PNLFoto: PNL

Potrivit surselor citate, în debutul ședinței, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache a anunțat că nu îl va susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat.

După ședința Bex, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că şi-ar dori ca Florin Cîţu să fie în echipa sa, însă a arătat că decizia de candida la şefia partidului aparţine fiecărui membru al PNL. El a fost întrebat cu privire la o posibilă candidatură a premierului Florin Cîţu la şefia PNL.

"Nu vă dau răspunsul la ipoteze. Deocamdată, eu mi-am anunţat candidatura şi eu prezint PNL, membrilor PNL, proiectul pe care îl am pentru PNL şi pentru România. (...) Nu pot să decid eu în locul premierului Florin Cîţu. Este o decizie care îi aparţine. Eu îl doresc pe Florin Cîţu, aşa cum a fost, în echipa mea. A fost în echipa mea. Gândiţi-vă că practic a fost ales senator în 2016, a fost ales vicepreşedinte economic în echipa mea de conducere la congresul din 2017, l-am susţinut pentru funcţia de lider de grup la Senat, ulterior ministrul Finanţelor şi după alegeri pe poziţia de premier. Între mine şi Florin Cîţu este o relaţie de colaborare, de parteneriat, comunicăm, luăm decizii împreună şi normal că mi-aş dori să fie în echipa mea, dar până la urmă decizia aparţine fiecărui membru al partidului privitor la candidatură", a spus Orban.

Până în prezent doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura la șefia PNL.

Întrebat de presă în repetate rânduri dacă îl va contracandida pe Ludovic Orban premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte și a lăsat de înțeles că este interesat de o poziție superioară celei de vicepreședinte.