Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat,luni că congresul la care va fi stabilită conducerea partidului va avea loc ”în partea a doua a lunii septembrie”, urmând ca data exactă să fie decisă în forurile de conducere. Declarația a fost făcută la aniversarea partidului a 146 de ani de la înființarea PNL, eveniment de la care Florin Cîțu a lipsit.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primele alegeri vor fi cele la nivel local și se vor alege conducerile organizațiile locale în perioada 1 iunie -15 iulie apoi conferințele organizațiilor județene în perioada 1 iulie -15 august și congresul în partea a doua a lunii septembrie. Urmează să stabilim exact în interiorul partidului", a anunțat președintele PNL.

Întrebat despre posibila candidatură a premierului Florin Cîțu la șefia PNL, Orban a spus că ”deocamdată e o presupunere, nu comentez presupuneri”. ”Eu mi-am anunțat transparent candidatura, obiectivul meu e ca PNL să servească în continuare interesele României”, a mai spus Orban.

În ultima perioadă cei doi lideri ai PNL au evitat să se întâlnească la ședințele de partid sau Coaliție.

De precizat este că premierul Florin Cîțu nu a fost prezent, luni, la ceremoniile ocazionate de aniversarea a 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, care au avut loc la Muzeul Național I. C. Brătianu, din localitatea Ștefănești, jud Argeș.

Florin Cîțu a transmis un mesaj prin care a subliniat faptul că liberalismul salvează România, iar oamenii trebuie să ştie că guvernul de dreapta este singura soluţie.

Întrebat de reporteri dacă premierul a fost invitat la eveniment, președintele PNL, Ludovic Orban a precizat: „A fost invitat. (...) Se află pe ultima sută de metri în pregătirea PNRR. Practic, lipsește motivat, pentru că e dedicat asigurării, coordonării fazei finale a PNRR și nu pot să zic că e absent. Sunt convins că e alături de noi și că apreciază această aniversare”, a precizat Orban.

Reamintim că dezbaterile pe stabilirea datei congresului au dat startul luptei pentru identificarea candidaților și poziționarea organizațiilor. În interiorul PNL există lideri nemulțumiți de modul în care Ludovic Orban a gestionat în ultimul an partidul, dar nu există prea multe soluții.

Până acum doar Ludovic Orban și-a anunțat public intenția de a candida pentru postul de președinte PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul însoțit și de intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024.

În interiorul partidului se vorbește despre candidatura lui Florin Cîțu la funcȚia de președinte PNL. De altfe, primul care l-ar susține pe Cîțu pentru aceasta funcție s-a declarat a fi primarul Clujului, Emil Boc.