Premierul Florin Cîțu spune că opinia lui Emil Boc, care a anunțat că îl susține la conducerea PNL, îl onorează și îl responsabilizează, dar deocamdată nu este stabilit un calendar al Congresului partidului.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei
  • "În primul rând, nu avem un congres al PNL. În al doilea rând, opinia domnului, astăzi primar, fost preşedinte de partid, este una care mă onorează şi, bineînţeles, mă responsabilizează, dar vom discuta despre toate aceste lucruri atunci când vom avea un calendar pentru congres", a declarat Cîțu, întrebat sâmbătă de jurnaliști dacă va candida la alegerile pentru conducerea PNL, după ce mai mulți lideri ai partidului, printre care și Emil Boc, au anunțat că îl susțin.

El susține că organizarea unui congres al PNL depinde de succesul campaniei de vaccinare: "Dacă PNL vrea să aibă congres anul acesta trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Toți primarii PNL trebuie să se implice”.

Emil Boc crede că Florin Cîțu este opțiunea cea mai bună pentru conducerea PNL, iar în ceea ce privește un eventual tandem pe care să îl facă cu actualul premier la vârful partidului, primarul Clujului a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu o să se implice "mai mult decât îi permite funcția” actuală de edil.

Declarația vine în contextul în care Ludovic Orban și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea liberalilor, în perspectiva congresului din septembrie, iar prim-vicepreședintele Rareș Bogdan declarase că actualul lider PNL va avea „un contracandidat foarte puternic”.

CITEȘTE ȘI: Din culisele luptei pentru putere din PNL: cum s-au grupat liberalii și cine sunt cei care vor să-i taie din putere lui Orban / Scenariile de moment