Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că ia în calcul să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024: "Sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul şi această perspectivă". Despre candidatura la șefia partidului, el spune că se prezintă "cu încredere", fiind "cel mai bun cunoscător al PNL şi, în general, al ţării". Întrebat dacă se consideră trecutul sau viitorul PNL, Orban a răspuns: "Şi trecut, şi prezent şi viitor".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu preşedintele României, care este încă cu ani buni de mandat. (...)
  • Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a României şi saltul economic, saltul în dezvoltare, modernizarea, transformarea României într-un centru regional, într-un hub economic care cu adevărat să genereze perspective de creştere a calităţii vieţii şi a veniturilor cetăţenilor români. Până la alegerile prezidenţiale mai este timp. Sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul şi această perspectivă”, a spus Orban, întrebat sâmbătă, la Galaţi, dacă se vede candidatul PNL la Preşedinţia României în 2024, scrie News.ro.

"Reprezint şi trecut, şi prezent şi viitor în PNL"

Întrebat de jurnaliști dacă se consideră trecutul sau viitorul PNL, în contextul candidaturii sale pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, Orban a răspuns: "Şi trecut, şi prezent şi viitor".

  • "Noi vom demara festivalul democraţiei în PNL, care nu înseamnă numai congresul şi alegerea preşedintelui partidului, înseamnă adunări generale în fiecare organizaţie locală, conferinţe judeţene în fiecare judeţ şi abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL.
  • Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic, aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL şi nu numai, în general, al ţării. Am umblat extrem de mult în anii carierei publice pe care am avut-o şi cunosc nevoile comunităţilor locale, primari, reprezentaţi ai administraţiei locale. Simt bine pulsul PNL şi mai ales că oamenii nu trebuie să rişte pe mâna mea, pentru că eu am arătat în patru ani de zile de ce sunt capabil", a spus Orban.

Referindu-se la despre decizia primarului Emil Boc de a-l susţine la preşedinţia PNL pe premierul Florin Cîţu, Orban a afirmat:

"Nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura, însă nu-mi place să comentez".

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a declarat că personal îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului, la fel şi organizaţia judeţeană PNL Galaţi, care a votat în unanimitate, în luna februarie, pentru susţinerea actualului lider.

Ludovic Orban se află, sâmbătă, la Galaţi, urmând să se întâlnească cu primarii PNL, să efectueze o vizită la Fabrica Artesana din municipiul Tecuci şi să participe la lansarea candidatului PNL la Primăria din Târgu Bujor, în persoana fostului subprefect Andra Costache.