Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, în timpul unei vizite pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre, că recunoaşte, spre deosebire de alţii, intervenţia lui Mihai Tudose, fost premier şi actual europarlamentar PSD, în realizarea podului de la Brăila, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Când am fost ministrul Transporturilor, dacă vă aduceţi aminte, noi am predat documentaţia tehnico-economică la Consiliul Judeţean Tulcea şi Consiliul Judeţean Brăila, care până la urmă nu s-au înţeles. Aici eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii; într-adevăr, a avut o intervenţie extrem de benefică şi de utilă. Mă aflu astăzi în vizită pe şantierul podului, o investiţie vitală pentru această zonă. Mă bucur să văd progrese evidente", a afirmat Orban.

El a spus că investiţia în Podul suspendat peste Dunăre nu trebuie privită izolat, ci în contextul în care ea va asigura o deschidere către toate arterele importante şi coridoarele de transport din Europa.

"Se va face legătura cu Portul Constanţa, care este extrem de importantă, legătura cu A7, care se va face prin drumul expres Brăila-Buzău şi drumul expres Brăila-Focşani, legătura cu Coridorul paneuropean 4 de transport. Investiţia este foarte importantă, pentru că va asigura un acces mai facil pentru toate mărfurile şi toţi cetăţenii din zona de nord-est a Europei la Portul Constanţa, care este o poartă de intrare/ieşire în şi din Europa, care pentru România este un atu strategic extrem de important", a declarat Orban.

„Un început bun de săptămână pe infrastructură. Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila”, a anunțat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, cu platforma respectivă, denumită ”catwalk” în termeni tehnici, vor fi trase cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

În ianuarie, ministrul Drulă recunoaștea într-un interviu pentru HotNews.ro că demararea cu întârziere a lucrărilor la drumurile de legătură va face din Podul peste Dunăre de la Brăila „un muzeu”.