​Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD va înainta moţiunea de cenzură la adresa Guvernului după ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi depus la Comisia Europeană. Ciolacu menţionează că nu doreşte ca prin moţiunea de cenzură PSD să "facă jocurile" din interiorul PNL.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

"Vă spun foarte clar: noi nu vom depune moţiune ca să facem jocurile din interiorul PNL-ului sau din interiorul acestei coaliţii de conjunctură, a perdanţilor. Vom depune moţiune de cenzură pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Vom ajunge la un grad de îndatorare de peste 60%. Orice stat, când depăşeşte 60%, intră direct în infringement. Avem un deficit mult prea mare să-l poată suporta românii în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a reafirmat că moţiunea de cenzură va fi depusă în actuala sesiune parlamentară, însă PSD nu doreşte să o înainteze înainte de depunerea PNRR la Bruxelles, pentru a nu fi acuzat că se opune atragerii fondurilor europene.

"De la zi la alta se strâng şi mai multe argumente. Am zis să depăşim, totuşi trebuie să fie depus acest Plan Naţional de Redresare Rezilienţă, să nu fie folosită moţiunea PSD-ului că am fi împotriva atragerii acestor sume. Suntem împotriva răspândirii acestor sume pe consultanţă sau pe clientelă politică”, a declarat preşedintele PSD.

Ciolacu a adăugat că PSD va trimite şi liderilor AUR textul moţiunii de cenzură înainte ca acesta să fie depus, pentru ca aceştia să-l "lectureze şi să aibă eventuale adăugiri sau modificări", în aşa fel încât moţiunea să fie una a întregii opoziţii.

"Această coaliţie nu are cum să funcţioneze mult timp. Ei nu-s veniţi la masă în aceeaşi logică, în aceleaşi familii, nu au experienţa necesară de a gestiona acest volum de muncă care trebuie gestionat în acest moment în România”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, în situaţia în care moţiunea de cenzură ar avea succes, PSD exclude o coaliţie de guvernare cu PNL. (sursa: news.ro)