​Cu câteva ore înainte de întâlnirea cu liderii PSD pe tema PNRR, premierul Cîțu îi atacă, pe Facebook pe social democrați, susținând că în vremea guvernării lor inflația a crescut și ar trebui să-și ceară scuze pentru „o astfel de performanță”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de "performanță". Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a scris Cîțu pe Facebook.

El a adăugat că astăzi este „o zi bună” pentru a demonta un fake news referitor la inflație, lăudându-se cu rezultatele guvernării PNL.

„Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale. Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii”, a scris el.

Premierul Florin Cîţu se întâlneşte joi, de la ora 15.00, cu o delegaţie a PSD pentru a discuta despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seară că va merge la întâlnirea cu premierul Florin Cîţu însoţit nu doar de colegi de partid, dar şi de un reprezentant al mediului de afaceri şi de un lider de sindicat, susţinând că a luat decizia în condiţiile în care nici patronatele, nici sindicatele nu au găsit "pârghii" de a discuta cu premierul şi atunci PSD a decis să "înlesnească" aceste discuţii.