Premierul Florin Cîţu nu are pe agenda acestei săptămâni o întâlnire cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis luni Guvernul, după ce Ciolacu spunea că a fost sunat de Cîțu și au stabilit că luni vor discuta pentru a decide când și unde se vor întâlni pentru a discuta despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei
  • ”Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână", a anunţat luni Guvernul.

PSD a reacționat printr-un comunicat de presă, în care susține că "este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României".

  • "Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîțu pe marginea PNRR, în condițiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern.
  • Este în interesul României și spre binele tuturor cetățenilor ca reprezentanții Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR.
  • PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziție toți specialiștii și experții partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final, care să respecte cerințele Comisiei Europene.
  • Din păcate, constatăm că Ludovic Orban și Florin Cîțu continuă să se comporte politicianist și iresponsabil în această situație critică pentru România.
  • PSD continuă să susțină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele și cu Opoziția, precum și a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care și Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîțu", a transmis PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că a fost sunat de către premierul Florin Cîțu și că urmează să se întâlnească în această săptămână pentru a discuta pe tema PNRR.

Marcel Ciolacu a afirmat, duminică seară, la Antena 3, că "a fost o discuţie foarte scurtă".

  • "(...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă.
  • (...) A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

Și prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, anunţase luni dimineață că premierul Florin Cîţu se va întâlni cu Marcel Ciolacu pentru a-i prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.