Noi nemulțumiri în interiorul Coaliției. Liderii USR-PLUS au discutat luni, în ședința Biroului Național despre relația cu PNL în interiorul Guvernului. Surse participante la ședință au declarat pentru HotNews.ro că mai mulți lideri ai partidului s-au plâns de miniștrii Lucian Bode și Adrian Oros.

Lideri Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMRFoto: AGERPRES

Mai mulți lideri USR-PLUS s-au plâns de faptul că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, i-a tăiat atribuțiile secretarului de stat George Cățeanu. În spatele ușilor închise, useriștii i-au cerut lui Dan Barna să clarifice situația în ședința Coaliției.

"Oros l-a mazilit pe secretarul de stat de la Agricultura, mai exact i-a tăiat toate atribuțiile pe care le avea în calitatea de secretar de stat. Cățeanu a ramas doar cu atribuții în relația cu Parlamentul. Nu așa se face într-un parteneriat. Dacă sunt probleme trebuie discutate și tranșate la nivelul Coaliției", au declarat pentru HotNews.ro, sursele citate.

O altă nemulțumire pe care liderii USR-PLUS o au la adresa liberalilor și care a fost discutată la BP îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode. Aceștia sunt deranjați de faptul că ministrul de Interne "taie panglici la autostrăzi" alături de premierul Florin Cîțu și liderul PNL Ludovic Orban.

"Bode este în campanie de imagine și promovează proiectele aflate la Transporturi, taie panglici la autostrăzi alături de premier și președintele PNL. Poate ne explică și nouă domnul Ludovic Orban ce se întâmplă cu cei doi miniștri și de ce activitatea lor o îngreunează pe cea a miniștrilor USR-PLUS, au mai spus sursele USR-PLUS.

Liderii USR-PLUS fac referire la vizita premierului Florin Cîțu și a ministrului de Interne Lucian Bode la șantierul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, efectuată în urmă cu o săptămână.

De asemenea, președintele PNL, Ludovic Orban și ministrul Lucian Bode au vizitat în week-end șantierul Autostrăzii Transilvania, în zona Nădășelu.