Ramona Săseanu poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul funcţiei de director interimar al Societăţii Române de Televiziune, având aproape 20 de ani de activitate în mass media, a declarat sâmbătă liderul PNL, Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Orban s-a declarat declară „neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti” la adresa noului director interimar al televiziunii naţionale, Ramona Săseanu, criticată, printre altele, pentru realizarea unei emisiuni cu o vrăjitoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doamnă Săseanu este un om de media, care are aproape 20 de activitate în mass media, care a lucrat în ProTV, în TVR foarte mulţi ani, care e, practic, reprezentant al studioului Craiova. Propunerea este de interimat. Sigur că, după ce se va modifica legislaţia (...), se va derula procedura efectivă de numire a Consiliului de Administraţie şi ulterior a preşedintelui şi a directorului general. (...) Este director interimar, este un om cu studii, un om cu experienţă în media, un om care poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul acestei funcţii", a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău, potrivit Agerpres.

„Nu vă pot spune în momentul de faţă ce vom face, dar aş spune că am rămas neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti referitor la doamna Săseanu şi aş spune că conducerea, chiar interimară, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru. Televiziunea română înseamnă toţi jurnaliştii din televiziunea română, toţi jurnaliştii din studiourile teritoriale şi cred că poate să fie interimar şi un reprezentat al televiziunii care lucrează într-un studio teritorial. Televiziunea e naţională, e televiziunea României şi nu văd de ce a fost privită...”, a afirmat Ludovic Orban, conform news.ro.

"Televiziunea română înseamnă toţi jurnaliştii din TVR, toţi jurnaliştii din studiourile teritoriale şi cred că pot să pui interimar un reprezentant al televiziunii care lucrează într-un studio teritorial", a adăugat liderul PNL.

Parlamentul a decis, marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, la propunerea PNL.

PSD a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională numirile interimare de la TVR si de la radioul public.

CITEȘTE ȘI: