PSD propune modificarea Codului Muncii în sensul acordării salariului minim doar pentru persoanele care nu au vreo calificare și să se acorde pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

salariu minimFoto: Dreamstime.com

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, pe Facebook, depunerea în Parlament a unui proiect de lege în acest sens, cu scopul de a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie.

Ce spune Sorin Grindeanu:

  • Este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim!
  • Practic, o TREIME din numărul total de angajați din România (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, deși peste 80% dintre acestea au cel puțin o calificare.
  • De aceea, noi considerăm că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare. Iar, în acest sens, propunerile #PSD pentru modificarea Codului Muncii, sunt:
  • salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
  • salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.