Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR care clarifică reglementările pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă din partea autorităţilor locale, informează News.ro. Legea adoptată miercuri permite primăriilor să acorde ajutoare de urgenţă, din bugetul local, pe baza unei metodologii şi criterii de eligibilitate aprobate prin hotărârea Consiliului Local, în bani sau în natură, persoanelor care se află în situaţii dificile provocate de calamităţi naturale, incendii, epidemii etc. sau pentru scăderea riscului de excluziune socială.

Vot in ParlamentFoto: Agerpres

„Această modificare a fost necesară pentru a evita interpretările diferite, cele mai frecvente fiind divergenţele dintre autorităţile publice locale şi inspectorii Curţii de Conturi”, a declarat deputatul UDMR de Mureş, Csép Éva Andrea, după încheierea votului final, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.

Deputatul Csép Éva Andrea a explicat, în intervenţia avută în plenul Camerei, că autorităţile locale sunt instituţiile care cunosc cel mai bine persoanele care se află în aceste situaţii şi primarii au posibilitatea de a acorda ajutoarele de urgenţă conform metodologiei, prin care asigură sprijin celor aflaţi în situaţii de necesitate.

Legea adoptată miercuri va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.