Biroul executiv al PNL a decis, luni, să o nominalizeze pe Ramona Săseanu pentru a prelua interimatul la şefia TVR, susțin surse liberale pentru HotNews.ro. Reamintim că Parlamentul urmează să voteze în cursul acestei săptămâni respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și SRTV ceea ce echivalează cu demiterea conducerii celor două instituții.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liberalii au validat în ședința Biroului Executiv propunerea făcută de Ludovic Orban pentru interimatul la conducere TVR, în persoana Ramonei Săsescu. Potrivit surselor citate acesta a fost propusă lui Ludovic Orban de către deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Ramona Săseanu este prezentatoare la TVR Craiova și potrivit site-ului TVR Craiova, este licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică şi a Facultăţii de Stiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova. Ea este masterand al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea Bucureşti şi lucrează în presă din 1995, conform sursei citate.

Săseanu a debutat în presă în 1995 la un post de radio din Craiova, potrivit prezentării oficiale. În 1998 s-a mutat în Bucureşti unde a lucrat pentru Pro TV ca reporter, şi ulterior, corespondent de ştiri pentru zona Olteniei. La TVR Craiova lucrează din 2001, este redactor și realizatoare a unei emisiuni de sănătate.

De asemenea, Ramona Săseanu, potrivit presei locale, a intrat în conflict direct cu liderii PSD din județ. Potrivit sudvest.ro în 2019 TVR Craiova a transmis în direct, inaungurarea drumul expres Craiova- Pitești fiind prezenți la fața locului Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu și candidatul pentru un fotoliu în Parlamentul European, Claudiu Manda.

Ramona Săseanu, jurnalista TVR Craiova, a publicat pe pagina personală Facebook o fotografie cu locul unde se desfășurase inaugurarea și relata că la o zi după eveniment, dispăruseră toate utilajele, chiar și bordurile iar locul era pustiu.

Deși postarea a fost facută pe o pagină personală, TVR Craiova a transmis un comunicat de presă prin care se delimita de "informațiile false" postate de angajata TVR.

În cursul săptămânii, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să voteze respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și SRTV ceea ce echivalează cu demiterea conducerii celor două instituții. Astfel PNL, USR-PLUS și UDMR vor face propuneri pentru a se asigura interimatul la TVR și SRTV.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea.

USR-PLUS a anunțat înainte de sărbătoarea Paștelui că va sprijini candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).