Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu a declarat, miercuri, că parlamentarii AUR lucrează la un proiect legislativ care să sancționeze orice discriminare pe motive medicale. Acesta a subliniat că partidul său se va opune "categoric" paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită (...) Respingem categoric orice fel de condiţionare a călătoriilor, a accesului în spaţiul public - fie el restaurant, spaţiu de spectacol sau orice altceva", a declarat Claudiu Târziu la Parlament.

Liderul AUR l-a criticat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru că "discriminează" studenţii care nu acceptă să se vaccineze.

"Ceea ce propune astăzi domnul ministru Cîmpeanu este (...) aceea de a diferenţia şi de a discrimina studenţii care nu acceptă să se vaccineze cu un ser despre care nu se ştie dacă face bine sau rău. Atitudinea domniei sale vine în continuarea unei atitudini constante a acestei puteri, de peste un an de zile încoace, şi anume una de a limita libertăţile şi de a închide gura oricărei opoziţii. Nu suntem de acord cu o astfel de atitudine, o respingem categoric. Îl avertizăm pe domnul ministru, despre care credeam că este dintr-o altă speţă, că ne vom opune vehement unor astfel de măsuri, cum ne opunem deja şi celorlalte măsuri dictate în mod abuziv de către Guvernul nostru", a subliniat copreşedintele AUR.