Primul discurs al preşedintelui american Joe Biden în Congresul reunit a atras, miercuri seară, o audienţă mai scăzută decât cele ale predecesorilor lui recenţi, scrie The Hollywood Reporter, citat de news.ro. Discursul lui Biden a fost urmărit de 23,44 milioane de telespectatori pe primele patru cele mai mari reţele de transmisiune şi cele mai mari trei posturi de ştiri - CNN, Fox şi MSNBC. Transmisiunile pe alte nouă posturi (CNBC, CNNe, Fox Business, Newsmax, NewsNation, Newsy, PBS, Telemundo şi Univision) a făcut ca totalul să ajungă la 26,94 de milioane de telespectatori, potrivit Nielsen.

Joe BidenFoto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

Cifrele sunt mult mai mici faţă de cele înregistrate de discursurile susţinute de ultimii patru preşedinţi la început de mandat.

Începând cu 1993, cea mai scăzută audienţă a discursului unui preşedinte în faţa Congresului a fost de 39,79 de milioane, pentru George W. Bush, în 2001. Primul discurs al lui Bill Clinton a înregistrat, în 1993, cea mai mare audienţă, de 66,9 milioane de telespectatori, cel al lui Barack Obama a fost urmărit în 2009 de 52,37 de milioane, iar cel al lui Donald Trump, de 47,74 de milioane.

Răspunsul republicanilor la discursul lui Biden a fost urmărit de 16,39 de milioane de telespectatori la ABC, CBS şi NBC.