Social democrații cer partidelor parlamentare să iasă din logica "orgoliilor de partid" şi să colaboreze pentru realizarea unui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) "viabil". PSD propune să fie organizată în Parlament o dezbatere la care să participe reprezentanţii Guvernului, administraţiile locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor și ONG-urile de profil.

Ciolacu, plen Camera Deputaților Foto: PSD

PSD cere Guvernului să renunţe la atitudinea "arogantă" şi "auto-suficientă" pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent şi să accepte dialogul şi colaborarea cu toate forţele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect naţional.

"Având în vedere situaţia critică în care a ajuns România după o nouă amânare la Bruxelles a PNRR, PSD face un apel către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid şi să colaboreze pentru realizarea unui plan naţional viabil care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism", a transmis PSD, printr-un comunicat de presă.

Social-democraţii propun ca imediat după sărbătorile de Paşte să fie organizată în Legislativ o dezbatere "amplă" pe acest subiect, la care să participe reprezentanţii Guvernului, senatorii şi deputaţii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic.