Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri la Craiova, că un număr de 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului. Declarația lui Orban vine în contextul în care PNL trebuie să-și aleagă o nouă conducere în acest an, însă data congresului nu este stabilită. De asemenea de precizat ar fi că, demiterea lui Vlad Voiculescu i-a adus premierului Florin Cîțu un plus de imagine în interiorul partidului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban a spus, într-o conferință de presă la Craiova, că deşi nu a dorit să facă public, sunt 36 de organizaţii judeţene care au votat susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat de preşedinte al PNL. "Un număr de 36 organizaţii au votat în birourile judeţene susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală, firească să ai alegeri în partid, pentru că democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului şi în mod clar vom face congres anul acesta", a declarat preşedintele PNL, citat de agenția Agerpres.

PNL urmează să-și aleagă în cursul anului o nouă conducere a partidului. Oficial, doar Ludovic Orban și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat. Un posibil competitor pentru fotoliul de președinte al PNL este premierul Florin Cîțu care, potrivit surselor politice, ar avea susținerea președintelui Klaus Iohannis. Cîțu nu și-a anunțat până în prezent intenția de a candida.

În acest context, de la începutul anului rând pe rând, fidelii lui Ludovic Orban au început să-și anunțe susținerea publică pentru acesta. Deși data congresului nu este stabilită din cauza pandemiei, mai multe organizații județene au votat în forurile de conducere, declarații politice prin care au anunțat că îl susțin pe actualul președinte pentru un nou mandat.

De asemenea de precizat ar mai fi că, în interiorul PNL se duce o luptă subterană între Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru susținerea liderilor din teritoriu. Episodul demiterii lui Vlad Voiculescu i-a adus un plus de imagine premierului după ce, mai mulți lideri din teritoriu au criticat vehement activitatea ministrului Sănătății.