Un proiect de lege depus la Parlament ar putea simplifica birocrația când vine vorba de înmatricularea și înregistrarea automobilelor. Inițiativa legislativă propune ca înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor să aibă loc într-o singură zi şi într-un singur loc.

MasiniFoto: Ocskay Mark, Dreamstime.com

Actul normativ a fost inițiat de doi deputați UDMR și dacă va fi adoptată de către Parlament ar putea intra în vigoare de la începutul anului 2022.

Aceștia propun ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrului Auto Român (RAR). În prezent, programările trebuie făcute în două locuri.

"Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare a vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp. Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării, proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare", a explicat Benedek Zakarias, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Proiectul de lege trebuie dezbătut de ambele Camere ale Parlamentului și ar putea deveni lege cel mai devreme la începutul anului 2022.