„Săptămâna trecută coaliția de guvernare a trecut printr-un moment greu. Ce s-a spus atunci, s-a spus”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, întrebat cum comentează situația tensionată din Guvern după ce în urmă cu câteva zile, pe fondul scandalului demiterii ministrului Vlad Voiculescu, Drulă, care este și vicepreședinte USR-Plus, l-a numit pe premierul Cîțu un „zombie politic”.

Catalin DrulaFoto: Hotnews
  • Săptămâna trecută coaliția de guvernare a trecut printr-un moment greu. Ce s-a spus atunci, s-a spus. Poate fiecare am exagerat. Nu vreau să mai redeschidem răni. Am avut discuții și în privat cu premierul, care vor rămâne private. Eu sunt un om de echipă și loial când funcționăm ca o echipă. Important e actul de guvernare”, a declarat Drulă pentru HotNews.ro.
  • „Avem enorm de muncă și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, și în toate domeniile. Această coaliție a găsit resursele de a continua programul de guvernare. Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR are capacitatea de a reforma această țară și de a pune pe baze solide dezvoltarea României în deceniul următor”, a mai spus ministrul Drulă.

Cîțu: „Este vorba despre conștiința și onoarea celor care fac astfel de declarații"

Întrebat miercuri, la Parlament, despre relația sa cu ministrul USR-PLUS Cătălin Drulă, după ce acesta l-a numit zombie politic, Florin Cîțu a răspuns: "Este vorba despre conștiința și onoarea celor care fac astfel de declarații".

Chestionat dacă ministrul Transporturilor i-a cerut scuze, Cîțu a spus că nu discută ceea ce vorbește cu colegii săi în privat.

Legat de o posibilă remaniere a lui Drulă, premierul a susținut din nou că miniștrii vor fi evaluați în baza a ceea ce fac, nu pentru ceea ce spun.

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu, fără negocierea în prealabil în coaliția de guvernare, a fost "un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”, a declarat vineri Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-PLUS, într-un interviu acordat g4media.

Drulă a pomenit atunci și de varianta unei „moțiuni de cenzură” împotriva premierului Cîțu.

"Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Drulă.