Premierul Florin Cîțu nu vrea să califice declarațiile ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, care l-a numit "zombie politic", și spune că este vorba despre conștiința și onoarea celor care fac astfel de afirmații.

Cătălin DrulăFoto: Captura Facebook

Întrebat miercuri, la Parlament, despre relația sa cu ministrul USR-PLUS Cătălin Drulă, după ce acesta l-a numit zombie politic, Florin Cîțu a răspuns: "Este vorba despre constiința și onoarea celor care fac astfel de declarații".

Chestionat dacă ministrul Transporturilor i-a cerut scuze, Cîțu a spus că nu discută ceea ce vorbește cu colegii săi în privat.

Legat de o posibilă remaniere a lui Drulă, premierul a susținut din nou că miniștrii vor fi evaluați în baza a ceea ce fac, nu pentru ceea ce spun.

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu, fără negocierea în prealabil în coaliția de guvernare, a fost "un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”, a declarat vineri Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-PLUS, într-un interviu acordat g4media.

"Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Drulă.