DOCUMENT PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional la protocolul Coaliției / Noul ministru al Sănătății va fi propus miercuri VIDEO

de D.D., L.P.     HotNews.ro
Marţi, 20 aprilie 2021, 22:02 Actualitate | Politic


Lideri Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMR
Foto: AGERPRES
După aproape o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu și două runde de discuții și condiții puse în Coaliție, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți la un acord. Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției și au anunțat că noul ministru al Sănătății va fi aflat miercuri.

Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.

La finalul discuțiilor liderii celor trei partide și premierul Florin Cîțu au susținut câte o scurtă declarație de presă, fără a răspunde niciunei întrebări.

 • Ludovic Orban: „Am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”
 • Dan Barna: „Coaliția a depășit astăzi o situație delicată, iar funcționarea și succesul ei țin de încredere, respect și reguli. După discuții care au avut și momente delicate, am reușit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliție. Avem toată încrederea că prin ceea ce am agreat azi vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID și să intrăm în acea direcție de însănătoșire a țării”
 • Dragoș Tudorache: Mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății
 • Kelemen Hunor: „În acest act adițional nu există lucruri extraordinare, extravagante. Sunt lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament şi câteva puncte accentuate din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic la programul nostru de guvernare”
 • Florin Cîțu: „Coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie”
Consultă aici textul integral al acordului
Ce contine protocolul:
 • Coaliția funcționează pe principiul solidarității și colegialității. Responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului. Deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție.
 • În aplicarea principiilor de mai sus, Coaliția, prim-ministrul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor guvernului. Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate.
 • Dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție.
 • Premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial. Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziile de parcurs, ulterioare, ale Coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliției de guvernare.
Agenda coaliției și agenda guvernului:

Pentru a asigura implementarea consecventă a programului de guvernare, se vor aplica următoarele reguli de funcționare ale coaliției și guvernului:
 • ședințele de coaliție se vor desfășura în fiecare luni, odată la Camera Deputaților, odată la Senat.
 • fiecare partid din coaliție va asigura secretariatul prin rotație, timp de o lună. Secretarii desemnați vor ține minuta deciziilor adoptate și vor urmări implementarea deciziilor.-temele de pe agendă se vor anunța în prealabil la secretar și vor fi agreate de către lideri la începutul ședinței de coaliție.
 • ședințele de coaliție vor lua în dezbatere agenda politică guvernamentală și agenda politică parlamentară. Pot fi invitați în funcție de subiecte reprezentanți ai grupurilor parlamentare și miniștri. La ședința coaliției participă și reprezentantul grupului parlamentar al minorităților naționale.
 • agenda guvernului și procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, în ședință săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de SGG. Agenda ședinței de guvern va fi agreată la acest nivel și ulterior transmisă ministerelor și în spațiul public.
Agenda parlamentară
 • Coaliția de guvernare funcționează în baza programului de guvernare și a unor decizii colegiale luate în formatele mai sus menționate. Agenda parlamentară și deciziile de vot în Parlament urmează prioritățile din programul de guvernare.
 • În lipsa consensului în Coaliție pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acționa în afara Coaliției, cu anunțarea prealabilă a partenerilor, și după refuzul lor de a susține respectivele inițiative.
Priorități asumate la nivelul Coaliției
 • Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne o prioritate a Guvernului și a Coaliției.
 • Guvernul va publica saptamanal datele cu privire la vaccinare, numărul de doze administrate, dispoziția pe centre, procentele de persoane din categoriile prevăzute în actul normativ adoptat de Guvern.
 • Transparența este o regulă, nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare, contracte și achiziții publice acolo unde exista.
 • Reformele în domeniul sănătății vor continua: transparența și eficiența investițiilor în infrastructura spitaliceasca, reforma managementului spitalelor.
 • Reforma pensiilor speciale pe principiul contributivității până la finalul anului.
 • Adoptarea legilor pe justitie până la final de an, cu respectarea principiilor din instrumentele internaționale ratificate de România, precum și cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene -MCV, GRECO și Comisia de la Veneția.
 • Operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție.
 • Calendar asumat pentru adoptarea poziției politice și implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor.
 • Coaliția creează un grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcționării statului.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19727 vizualizari

 • 0 (44 voturi)    
  P$D nu intra in Parlament la anul 2024 (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:07)

  un domn [utilizator]

  Aur max 5%

  Asa se face Treaba
  • +20 (30 voturi)    
   Să fim realişti totuşi... (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:58)

   A.S [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   1. Deşi mulţi îşi doresc asta, au un bazin electoral numeros, resurse, primari etc etc.

   2. Despre AUR este prematur să vorbim...mai şţii ce le poate capul ? (atât lor cât şi votanţilor) :-).

   3. Bine că s-au înţeles, dimineaţă avem ministru (MS)...end of story and move forward!
   • +1 (13 voturi)    
    mai stii? (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:26)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui A.S

    poate de fapt ne prevestea faptul ca PNL ii va invita in partid pe primarii respectivi.

    chiar si daca intra oricum in parlament, faptul ca PSD trebuie sa cheltuie resurse suplimentare pentru a se mentine relevanti este in sine un lucru bun.

    dar consider ca PNL a preluat stafeta de la ei, chestia asta nu este de bine pentru noi, astia care locuim in tara asta.
   • -7 (17 voturi)    
    AUR - aripa intelectuala (Miercuri, 21 aprilie 2021, 0:23)

    VOX. [utilizator] i-a raspuns lui A.S

    USR investeste puternic in AUR:

    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24749592-doi-dintre-fondatorii-usr-alatura-aliantei-pentru-unirea-romanilor.htm

    Asa se face Treaba mare.
    • +3 (9 voturi)    
     esti (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:17)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

     la fel de inteligent ca madam Soso.
    • -1 (7 voturi)    
     Huliganismul si extremismul USR nu au functionat (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:14)

     animatron [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

     Liberalul Citu ramane premier, plusistul Voiculescu ramane demis.

     Premierul isi pastreaza dreptul constitutional de a demite orice ministru dupa o procedura de "informare" si una de "dezbatere", atat.

     Nici nu ar fi legal sa fie altfel, un acord oarecare intre niste partide nu poate modifica Constitutia Romaniei, indiferent de ragetele de pe Facebook.

     In clar, premierul nu este obligat sa astepte nici un fel de "decizie" a coalitiei.

     Decizia se poate lua si cu votul unei majoritati ai membrilor guvernului, acolo unde USR+ este minoritar.

     In clar, o simpla intelegere PNL-UDMR asupra unui ministru USR+ va duce la demiterea ministrului respectiv, dupa "litera protocolului".

     USR+ poate iesi de la guvernare cand are chef, nu e o problema decat pentru acest partid stangist, sustinut de indivizi dispretuitori si bolnavi de complexe de "superioritate" asupra restului de 90% dintre romani.

     In ciuda amenintarilor si sprijinului acordat prosteste unui patetic domn Voiculescu pe care se pare ca il asteapta niste anchete penale, liderii gruparii Barna-Ghinea au abandonat cererile lor extremiste.

     Pagubele create politic si mediatic de infantilismul useristilor se va rasfrange in perceptia pe care toate celelalte forte politice si majoritatea electorilor romani o au acum despre USR+.

     Nu mai exista nici un fel de "incredere" in useristi, sunt ultima varianta la care va apela orice alt partid pentru a face o coalitie.

     Nici un partid nu are vreun "monopol al adevarului", nici unul nu poate pretinde mesianic la "salvarea Romaniei", fiecare sa-si vada prostii si incompetentii din interior, sa scape de cei ineficienti, sa urmareasca interesele Romaniei si nu ale unor indivizi "demisi".
     • 0 (4 voturi)    
      PLUS este Minusul USR (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:54)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui animatron

      Doar asta e corect in ceea ce ai Scris
     • +1 (3 voturi)    
      Ha-ha-ha... (Miercuri, 21 aprilie 2021, 12:02)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

      Spune-i asta si lui Iohannis !

      PS. De mult nu am mai ras cu atata pofta ca acum !

      PPS. :)))))))))))))))))
  • +1 (7 voturi)    
   Cam asta-i (Miercuri, 21 aprilie 2021, 8:03)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Cam asta-i ce se mai putea face in situatia asta. Ma bucur ca au redevenit realisti, regret reactia copilareasca al lui Citu. Gestul lui o sa-i ramana agatat de coada, nu are stofa de om politic si probabil nu mai are viitor in politica.
   NIMENI nu si-a permis sa faca asa ceva pana la el si nimeni n-o sa-si mai permita. De remarcat ca Ficusul e prea ocupat cu claparii si echipamentul de ski pentru a avea orice reactie la o criza la care a participat din plin. Nu am avut alternativa, dar Ficusul e unul dintre cei mai slabi presedinti pe care i-am avut. Prestatie absolut jalnica si zero asumare, incepand cu numirile de la DIICOT si DNA, terminant cu semnarea revocarii de saptamana trecuta si disparitia din spatiul public imediat dupa.
   Citu nu stie politica, are tot soiul de scuze, Iohannis n-are niciuna.
   Eu asa vad lucrurile.
  • -1 (9 voturi)    
   Razvan Chereches sau Vlad Mixich (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:05)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   .*.

   Razvan Chereches sau Vlad Mixich ar fi cele mai bune variante in cazul in care nu se poate forta renumirea lui Vlad Voiculescu!

   .*.
   • +1 (3 voturi)    
    ca nuca in perete sunt amandoi (Miercuri, 21 aprilie 2021, 12:39)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    unul jurnalist care n are treaba cu dsiciplina, al II lea un functionar de la sanepid, mai bine NU
   • +1 (3 voturi)    
    BINGO ! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 12:40)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    La Mixich m-am gandit si eu !
    Din pacate pt ei e mult prea corect, as spune exagerat de corect ( !), prea nu are pile si nici sustinatori in partide !

    PS. Un om valoros care va ramane sa ajute cat poate din afara sistemului !
 • +6 (50 voturi)    
  Gata, urmeaza sexul de impacare? (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:08)

  comentacu [utilizator]

  PNL si USR-Plus se retrag in dormitor si UDMR se uita pe gaura cheii?
 • -11 (67 voturi)    
  Capitulare (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:10)

  Mazeta [utilizator]

  După două zile lungi de negocieri, USR- nu a obținut decât disprețul partenerilor și câteva promisiuni vagi („până la final de an”). Voiculescu este out, Cîțu este in. Peste câteva luni se va semna alt act adițional.
  • -1 (35 voturi)    
   Mazetuto, de data asta esti pe dinafara rau ! (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:47)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   USR va putea sa-l critice pe Catu dupa pofta inimii dar Catu nu va mai putea revoca in veci un ministru al USR ! Pe pariu ?

   Majoritatea guvernamentala este mult mai de pret decat ifosele si pretentiile lui Catu !

   PS. De la Iohannis citire, cu amabila traducere a onorabilului domn Ludovic Orban !
   • +2 (8 voturi)    
    AA de ieri este Util (Miercuri, 21 aprilie 2021, 8:38)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    VV era Inutil pentru Romania și Ministerul Sănătății
    • 0 (6 voturi)    
     @un domn, chestiunea nu se pune - (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:18)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     dupa parerea mea - cu privire la persoana ci cu privire la principiu !

     PS. Or, din acest punct de vedere, Catu nu este pe mosia sa !
     • +2 (2 voturi)    
      De Acord! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:32)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Acest AA evita escaladari de testosteron incepand de azi. Opinia mea este ca trebuia inclus in Protocolul Coalitiei la momentul Decembrie 2020. As vrea sa cred ca a primat in exces Buna Credinta a ambelor Parti, insa Numai O Parte a Practicat o, or, lipsa unui isncris ca acest AA a fost portita balacarerilor arhi cunoscute. In locul USR, imediat organizam o conferinta de presa in care ii infieram pe PDListi( nu am gresit, am scris corect), or, USR a ales atacul PDL prin Lupi Singuratici, aici vad o problema, nu continutul Atacului Lupillor Singuratici
   • -1 (9 voturi)    
    Nu ai inteles nimic ! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 8:48)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Potrivit actului aditional, premierul isi va exercita, in continuare, neconditionat, dreptul constitutional de a propune revocarea oricarui ministru din guvern, dupa indeplinirea unei procedurii formale de "informare prealabila a formatiunii care l-a propus si dupa o dezbatere in coalitie" indiferent de opiniile contrare ale formatiunii sau ale coalitiei !
    Ai priceput ?
    • 0 (6 voturi)    
     Mah (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:05)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     Incearca sa te dezbraci de Obraznicie, aici, nu e forumul antena trei
     • -2 (4 voturi)    
      Apelativul "Mah" te califica, (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:51)

      Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      stimate anonim, cate te pretinzi "un domn"
      • +3 (3 voturi)    
       Asadar (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:03)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

       Ai priceput ?
    • -3 (7 voturi)    
     Asta imi place la voi astia care va auto (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:14)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     intitulati "Dilematici" dar nu aveti de fapt nicio dilema, ci doar convingeri batute in cap cu ciocanul ! :))

     La voi, intocmai cum e scris asa se si intampla, nu ?

     Pai "Dilematicule" in momentul in care (presupunand prin absurd !) Catu va mai vrea sa dea afara vreun ministru userist si in aces scop va respecta la litera textul din Protocol, exact in acel moment, totul se va fi incheiat pt el, in sensul ca nu va mai apuca sa-si duca la bun sfarsit "prerogativa constitutionala" (cum ii place li sa spuna !) deoarece nu va putea depasi etapele necesare. Discutia se va innamoli si in final nu se va mai ajunge la revocare pt ca Iohannis va alege intre guvernare minoritara si majoritate la guvernare ultima varianta !

     PS. E simplu de inteles de ce si nu creeaza , de asta data, nicio dilema !

     PPS. O zi buna iti doresc !
     • 0 (4 voturi)    
      Protocoalele se respecta textual (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:14)

      Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      intr-un stat civilizat si nu am dileme, ca un partid cu principii, precum USR-PLUS va proceda la fel.
      O zi buna !
      • +2 (2 voturi)    
       )))) ziua ta este Invers )))) (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:50)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

       Păcat de Tine
  • +3 (37 voturi)    
   Premierul trebuia sa-si dea demisia (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:50)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Fiind vorba despre o coalitie, Citu nu avea voie sa-l revoce pe VV, fara aprobarea USR Plus.
   Catu trebuia sa ceara intrunirea sefilor coalitiei, sa explice motivele, iar daca USR Plus ar fi fost de acord, il retrageau ei. Daca USR Plus nu erau de acord, Citu trebuia sa-si depuna demisia sau sa ceara in parlament un vot de incredere.
   Intr-o tara controlata aproape in totalitate de mafie este imposibil sa existe un partid format doar din oameni cinstiti si competenti.
   Mafia este bine organizata pentru a bloca orice tentativa.
   Orice om cinstit si competent, care incearca sa intre in politica, este imediat atacat, insultat, calomniat, linsat de vuvuzelele mafiei. Mafia cauta orice punct slab al acelei persoane si il amplifica (daca nu gaseste nimic, inventeaza ceva), iar, in acelasi timp, orice calitate este luata in deridere, este dusa in derizoriu, este decredibilizata.
   Asa a patit ilustrul Corneliu Coposu. Cat timp a trait a fost atacat si insultat de toate likelele, aflata in solda mafiei.
   Asa a patit exceptionala Sefa a DNA. Tone de minciuni, calomnii si aberatii s-au revarsat in presa si la TV in privinta sa : ca a plagiat teza de doctorat, ca a terminat facultatea cu nota 6, ca nu stie nicio limba straina, ca statul a platit, din cauza ei, milioane de euro, in urma unor procese la CEDO. Numai minciuni sfruntate.
   Asa pateste acum VV. Toate likelele se leaga ca nu est doctor sau ca nu stiu ce a spus. Dar nu spun ca a numit un secretar de stat exceptional calificat si i-a delegat atributiunile, adica a facut exact ce trebuia sa faca.
   Aceleasi likele nu scot un cuvant despre o numire scandaloasa a aceluiasi premier corupt, aflat in slujba mafiei.
   Este vorba despre Andra Sabrina Pleșa, fiica vitregă a lui Vela, foarte recent numită în funcția de vicepreședinte al Agenției Naturale pentru Arii Naturale Protejate, care atunci cand a vrut să devină notar, nu a trecut nici de proba orală, pentru ca a luat doar nota 2,17.
   Toate problemele din Sanatate sunt datorate mafiei
   • +13 (31 voturi)    
    Continuare (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:08)

    Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Toate problemele din Sanatate sunt datorate mafiei psd, Cartelului Mafia Media, CNA si partidului aur, pentru ca au declansat, sustinut sau tolerat atacul derbedeilor si huliganilor, impotriva masurilor corecte, privind zadarnicirea raspandirii virusului.
    Fara aceste actiuni criminale, pandemia ar fi fost tinuta sub control, nu ar mai fi avut loc acele accidente, datorate supra incarcarii spitalelor, datorate supra solicitarii medicilor si a echipamentelor.
   • 0 (4 voturi)    
    Cine sunt "mafiotii" pe care ii invoci ? (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:06)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Acuzi o "mafie care controleaza tara aproape in totalitate" fara sa nominalizezi mafiotii.
    Teoriile conspiratiilor nu ne ajuta la nimic.
    • +1 (1 vot)    
     un fel de statul paralel (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:47)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

     doar ca acum e inventat in analele usr
  • +3 (13 voturi)    
   mama .... (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:05)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...omida de serviciu !!!Vechea meteahna si dupa posibilitati ai ramas cu bagarea batului prin gard!!!! Sarac cu duhul baiatul !!!!
 • -11 (31 voturi)    
  Sterile (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:12)

  Casargoz [utilizator]

  Sa nu răspunzi la întrebări se cheamă din punctul de vedere al celor care au votat: aroganta PSD-istă.
 • +24 (46 voturi)    
  USR sper ca nu mai e un partid de NAIVI (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:18)

  Gryphus [utilizator]

  care sa creada ca PNL e intr-o coalitie cu ei cand de fapt sunt intr-o COMPETITIE
  • +2 (2 voturi)    
   stai sa (Miercuri, 21 aprilie 2021, 9:20)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   vezi ce o sa fie in 2024 daca rezista coalitia de guvernare pana atunci.
 • -2 (34 voturi)    
  vrem fara pensii fara contributivitate, fara sinec (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:20)

  hopsinoi [utilizator]

  uri, vrem 300 de parlamentari si senatori, vrem alegeri in 2 tururi, vrem meritocratie in sitemul bugetar. O fi mult, o fi democratic.

  Si mai vrem circ cu Vaicarila, Naui, Barna si Ciolan, macar sa avem show la TV daca altceva nu avem de la parlamentari si guvernanti.
  • +4 (20 voturi)    
   ipocriti ... (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:57)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   au ajuns la ciolan si trag cat se poate de ciolan. au uitat cu ce lozinci au castigat alegerile. Ati mai auzit pe vre-o cineva vorbind de meritrocratie ? poate cumva pe mada politista care a iesit la pensie la 40 de ani si e numita de USR in ceva minister. Banuiesc ca este numita pe meritrocratie ! nu sunt cu nimic mai prejos de ceilalti politicieni ipocriti!
 • +17 (37 voturi)    
  "Va avea sustinerea mea ..." (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:21)

  blackarrow [utilizator]

  zise ipocritul ala , pai fraieri vor fi aia de la USR+ daca nu baga in fata un ministru pus pe fapte mari , cu care sa inceapa rapid niste lucruri : sa depolitizeze si sa faca performante CNAS, DSP-urile, sa organizeze concursuri pt manageri de spital si tot asa , cu transparenta maxima, sa continue ce a inceput Voiculescu, sa demonteze mafia din sistem . Ca nu e usor, nu e , dar trebuie inceput de undeva . Si daca Catu ii pune bete in roate-mai mult ca sigur-sa nu taca , sa pastreze toate dovezile
  • +3 (15 voturi)    
   Prioritati (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:37)

   Tyrion.lann [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

   Lucrurile pe care le spuneti ar fi cu adevarat potrivite intr-o situatie normala. Problema e ca nu suntem intr-o situatie normala, ci una de pandemie.

   Astfel, in opinia mea, prioritatea zero este ATI-ul, functionarea spitalelor in siguranta si tratarea tuturor pacientilor cu probleme, nu numai a celor cu COVID.
   Dupa ce acestea devin o realitate, e corect sa se faca o dezinfectie a sistemului.

   Daca incepi invers, risti sa se creeze o bulversare si mai mare, prin care cei care vor fi schimbati pe drept vor incerca sa blocheze orice activitate.
   • +6 (10 voturi)    
    fix invers trebuia procedat. (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:17)

    Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui Tyrion.lann

    spitalele duc greul (oamenii de acolo mai ales). este fix locul unde nu poti incepe reforma, poti doar petici. si perioada dificila nu a trecut inca.

    DSP-urile si casele de asigurari nationala sau judetene sunt cele care se apropie sa intre in normalitate, care au loc si timp sa faca audituri si corecturi. decizia de a face invers in mod sigur nu este in interesul cetateanului de rand, indiferent care sunt justificarile. sunt si sursele de capusare ale sistemului de sanatate, nimic despre asta. inacceptabil pentru toti cei care au avut de suferit din cauza modului de functionare a sistemului de sanatate.

    cat despre spitale, in afara de suport logistic pentru problemele urgente, si corectarea situatiilor foarte grave, nu ar trebui intervenit cu o reforma chiar acum. sau daca este atat de urgenta si nu stim noi de ce, M.S. trebuia sa aiba prerogativele necesare pentru a controla activitatea tuturor spitalelor. nimic despre asta.

    este fix pe dos la tot ceea ce era necesar, si argumentatia a fost doar pe scurt, lista de motive reale este kilometrica.
   • -1 (7 voturi)    
    Asa e, dar ... ! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 0:14)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Tyrion.lann

    Dar sa o luam pe exemplu clar. Foisor a fost un proiect propus de mult timp: spital covid ca sa mai ajute la numarul de paturi.

    Rezultatul? Marele jupan a refuzat de fiecare data. De ce? Asa vrea el, e spitalul lui. Nu a fost sustinere nici din partea Primariei, asa ca b0$$-ul nu s-a simtit oblgiat.

    Cand treaba a devenit groasa si numarul de paturi si medici a scazut, s-a trecut la "forta" si s-a prelaut spitalul (so-to-speak). Da, nu a fost cel mai elegant mod (ca sa fiu bland), dar s-a intamplat. Acum, macar s-a mai degresat din presiunea altor spitale care erau pline pana la refuz.

    Ce vreau sa zic? Daca vor ajunge sefi de spitale asa cum trebuie, responsabili, competenti, profesionisti, nu ca bo$$-ul jupan de la Foisor (si multe alte spitale unde sefii mari sunt pusi pe pile si loialitate politica), unde se vor face investitii serioase, nu supraevaluate si nefolosite, inaugurari politice (sectia de arsi de acum cativa ani care nici acum nu poate fi utilizata?

    Sau aparatura scump cumparata periodic de 20 de ani incoace dar fara training si personal calificat/certificat sa o foloseasca etc etc), schimbarea legilor (rezidentialtul si alte training-uri sa poata fi facute inclusiv in spitale private unde tehnologia este tipica sec. XXI), iar lista poate continua...

    ... eh, fara astea, lupta contra pandemiei va avea piedici. S-a vazut clar ce au facut 30 de ani de politizare a spitalelor cand am avut nevoie de ele in plina pandemie: doctori si asistente care au plecat din tara, studenti iesiti din facultate care nu stiu mare branza, asistente ahtiate dupa bani, spitale cu igrasie, gandaci si viermi, doctori obositi si suprasolicitati la garzi, birocratie la doctori de familie... sa continui?

    Da, asa e, ai dreptate, pandemia e prioritatea. Dar daca e razboi, cum lupti fara arme? Fara armata? Daca doctorii sunt deja terminati fizic si psihic (cat de mult bine iti face sa vezi morti peste morti?), daca lumea inca e educata de Internet, Facebook si Sosoace?
 • -13 (27 voturi)    
  hai (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:25)

  cucuveauamov [utilizator]

  ca i-au pacalit pe #rezisti inca o data ... era clar ca Dragnea a fost de vina ... vin reformele!
 • +2 (34 voturi)    
  Cum era logic i s-a pus botnita lui Catu ! (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:42)

  Susufler0 [utilizator]

  Poti sa latrii de cate ori vrei daca nu ai pedigree, dar de muscat nu poti sa musti decat o singura data !
  A doua oara ti-au pus botnita la bot si juvatul la gat !

  PS. A fost jupan si Cacatu o data ! :))
  • -7 (21 voturi)    
   ai gresit ..... (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:08)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   ...butoanele si vazusi alt film baietica !!!!
  • +3 (9 voturi)    
   mda (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:36)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   singura parte buna din toata chestiunea asta este ca ministrii USR+ nu mai pot fi indepartati din minister daca nu fac greseli care supara pana si electoratul lor.

   dar nu este nimic in anexa asta care sa asigure ca nu vor fi sabotati activ, ca si pana acum. unele reforme necesare sunt incomode, dar nu poti sa le duci la capat daca premierul nu contrasemneaza actele de care ai nevoie ca sa misti lucrurile. in teorie suna bine ca astfel de manevre sa fie agreate politic in coalitie, in practica inseamna ca daca pnl+udmr au interese obscure, reformele se vor bloca.
   • +4 (12 voturi)    
    Din perspectiva sabotarii reformei ai dreptate ! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 1:45)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui g01an

    PNL si UDMR o vor putea face linistiti !
    Iar ca sa mizam pe dorinta lor onesta de a se dedica total reformelor ar insemna ca suntem niste mari naivi

    PS. Deci, in concluzie : Dumnezeu cu mila ! :)) :((
    • +1 (1 vot)    
     nici nu era nevoie (Miercuri, 21 aprilie 2021, 18:15)

     g01an [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     nu era nevoie sa fie ei implicati activi in reforme, doar sa nu le saboteze pe cele de la ministerele USR+. daca in coalitie se decide asumat ca la un anumit minister status quo-ul este lasat asa cum este, de bine de rau, nici la ministerele USR+ nu se va putea face reforma, deci oricum vorbim de un scop mult mai limitat decat pare numarul de ministere. dar la alea 2-3 unde se putea actiona, acolo sa nu mai bage fitile astia din coalitie. macar atat.

     si daca pnl si udmr voiau doar sa stea pe bara in tot efortul asta, n-aveai ce sa faci, dar tot era ceva.
 • +9 (17 voturi)    
  Alegerea primarilor in doua tururi (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:45)

  Dilematic [utilizator]

  ramane pe agenda PNL si USR-PLUS, care au dezlegarea, prin acest act aditional, " sa actioneze in afara Coalitiei" pentru gasirea sustinerii in Parlament, de catre alte partide a proiectului de lege corespunzator.
  • +2 (2 voturi)    
   Si p-asta o crezi ? Nu-ti creaza dileme ? (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:44)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   PNL, umbland in afara coalitiei, prin Parlament, pe holuri, prin bufet, de ce nu si pe la bude, ca sa obtina sprijin de la "cocliti", de la minoritati (altele decat cea maghiara), chiar de la pesedisti, pt vot in doua tururi la locale ! :))))
   USR e obligat sa se prefaca si sa inghita galusca dar asta nu inseamna ca PNL nu ramane geamanul secund, fratele mai mic al PSD care insa s-a strangulat cu cordonul ombilical la nastere si a ramas cu sechele.

   PS. Adica tot un fel de PSD, dar mai prost si care ii face acestuia jocul in politica aproape PE GRATIS !
   • +2 (2 voturi)    
    Profesorul Dracnia a invatat pe PDL (Miercuri, 21 aprilie 2021, 12:12)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    schema cu Buda, te rog sa faci aceasta mentiune intr o erata ! ))))
 • -2 (26 voturi)    
  Ministru din partea Plus (Marţi, 20 aprilie 2021, 22:49)

  FortApache [utilizator]

  Pai daca e propus tot din Plus...va fi iar scandal ca e pe linie de epoleti cu interese in big pharma...ca asa sunt toti din plus.

  Va fi circ continuu. Acum e clar ca N. Dan nu mai avea ce sa caute in USR.
 • -1 (13 voturi)    
  Slavă Domnului (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:05)

  ploiesteanu [utilizator]

  Vedeți că se poate. Acum pupați-vă! :))
 • -4 (18 voturi)    
  deci au mai format un grup de lucru (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:06)

  John_Re [utilizator]

  ...altfel reforma stagna.


  lol:))
 • -1 (11 voturi)    
  degeaba (Marţi, 20 aprilie 2021, 23:19)

  liviu_ [utilizator]

  daca usr o sa fie criticat la fiecare miscare de pnl din motive mai mult sau mai putin valide tot dracu ala e...
  pnl face parte din U S L ...
 • -3 (7 voturi)    
  HA, HA! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 0:06)

  ploiesteanu [utilizator]

  și cum rămâne cu lupul flămând numit PSD, ce aștepta în umbră curgându-i balele? A rămas iar cu onoarea nereperată.
 • -3 (11 voturi)    
  USR a facut alegerea corecta (Miercuri, 21 aprilie 2021, 0:16)

  VOX. [utilizator]

  E mai bine ca au cazut la pace cu PNL-ul, decat sa fi trecut cu totii la AUR.
 • +1 (15 voturi)    
  Deci (Miercuri, 21 aprilie 2021, 1:36)

  a87 [utilizator]

  si cu ministrul demis, si cu premierul ramas pe loc, dar cu o hartie igienica in plus. Bravo, Dane, tot asa ! Adevarat barbat politic, un diamant si alta nu.
 • +2 (4 voturi)    
  gata remanierile (Miercuri, 21 aprilie 2021, 7:26)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  oricat de prost ar fi un userist nu-l mai schimba ca n-o sa fie de acord partidul asa ca premieru o sa mearga cu ala si asta e.
 • +1 (3 voturi)    
  E gata! (Miercuri, 21 aprilie 2021, 8:17)

  anion [utilizator]

  CO CO PO s-a nascut si aici! Se vor cerceta unii pe altii in bucataria proprie, vor fi scandaluri cat casa iar la abrevierea prim ministrului i se va adauga o litera in plus; PMP adica prim ministru de paie!
 • +1 (1 vot)    
  .... (Miercuri, 21 aprilie 2021, 10:13)

  mahnit [utilizator]

  s-a ajuns la un acord fiindca a lipsit carcotasul Ciolosh!
 • 0 (0 voturi)    
  nu pot sa nu remarc CONDUCERE COLEGIALA (Joi, 22 aprilie 2021, 10:39)

  ..13 [utilizator]

  Asta este inventia USRPLUS.

  tin sa readuc aminte ca lumea in general urmareste faptele si vorbele, isi doreste anumite schimbari SI NU CONDUCEREA COLEGIALA.

  basca ca nu exista in stiinta aia a managementului aceasta expresie -

  poate sa ii dai un vot in alb, un vot de incredere, sa ii acorzi incredere dar intrebarea este pana cand???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by