Din cauza neînțelegerilor din Coaliție, revocarea șefilor de la TVR și SRTV a fost amânată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că şedinţa plenului reunit al Parlamentului va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

plen CameraFoto: cdep.ro

"Săptămâna viitoare va fi un plen comun, cel mai probabil marţi, vom consulta liderii de grup şi vom stabili săptămâna viitoare data plenului. E un plen în care trebuie să finalizăm procedurile de constituire a grupurilor parlamentare de prietenie, s-a luat decizia introducerii pe ordinea de zi a şedinţei Camerelor reunite şi constituirea Grupului Pro America", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe ordinea de zi a plenului reunit vor mai fi punctele legate de CNA, de TVR şi SRR, dar şi de procedura de demitere a Avocatului Poporului.

"Vom stabili în Birourile permanente reunite de săptămâna viitoare ordinea de zi finală pentru plen", a menţionat Orban.

Săptămâna trecută, comisiile de cultură ale Parlamentului au respins rapoartele de activitate ale celor două instituții publice pentru perioada 2017-2019. Rapoartele urmau să fi supuse la vot, în cursul acestei săptămâni,dar au fost amânate. Procedura prevede ca după ce rapoartele vor fi aprobate de parlamentari, conducerea TVR și a radioului public vor fi demise.