Co-preşedintele USR PLUS Iaşi deputatul Monica Berescu susţine că românii se aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să fie un catalizator al echipei guvernamentale, şi nu o frână, cum a fost până acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Românii se aşteaptă ca premierul Cîţu să fie un catalizator al echipei guvernamentale şi nu o frână, cum a fost până acum. Florin Cîţu este premierul unui guvern de coaliţie şi trebuie să înţeleagă şi să îşi asume acest lucru. Deciziile pe care le ia premierul trebuie mai întâi discutate în şedinţă de către liderii coaliţiei", a declarat pentru News.ro co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu.

Ea consideră că românii şi-au pus speranţe mari că guvernul va face reforme şi că premierul va facilita implementarea lor, chiar dacă unele pot fi "inconfortabile".

"Miniştrii USR PLUS au demonstrat ce înseamnă transparenţa cu adevărat. Vlad Voiculescu a publicat lista tuturor centrelor de vaccinare şi a decis ca toate concursurile pentru Casele Judeţene de Sănătate să fie filmate. La rândul său, Cristi Ghinea a avut zeci de ore de dezbateri publice pentru PNRR. Şi acestea sunt doar două exemple. Mă aştept ca toţi miniştrii, inclusiv premierul să aplice principiul transparenţei în instituţiile de care sunt responsabili", a mai spus co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu.