Prima rundă de discuții din Coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății s-a încheiat după aproape cinci ore fără niciun rezultat. Negocierile se reiau marți, de la ora 16. Florin Cîțu spune că rămâne pe poziții și anunță că așteaptă nominalizarea unui ministru al Sănătății din partea USR-PLUS.

Dan Barna si Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

„E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea pentru Ministerul Sănătății”, a spus Cîțu, la Digi 24.

Barna: Sper să ajungem la o decizie într-un fel sau altul

Liderul USR, Dan Barna, a ieșit de la discuțiile din Coaliție cu doar cu speranța că se va ajunge „într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”.

Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt, a spus Barna.

Kelemen: Sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că această coaliţie va merge mai departe, declarându-se convins că marți, după reluarea discuțiilor, "va fi găsită o soluție bună pentru fiecare în parte".

"Suntem oameni responsabili, cu experiență politică, vom merge mai departe în această coaliție. Mâine la ora 16 continuă discuțiile, sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte. După 4 luni nu ne putem permite o tensiune mai mare", a spus liderul UDMR.

Întrebat dacă e nevoie de intervenția președintelui în criza din alianță, Kelemen a răspuns: "Nu e nevoie, coaliția se descurcă".