​​Ieșit la declarații alături de premier, Ludovic Orban a susținut că Florin Cîțu a luat „o decizie salutară” când l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, dând USR-PLUS „o șansă să desemneze un ministru mai bun”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Criză în Coaliție e mult spus, a comentat Orban, susținând că atunci când un ministru atacă un partener de Coaliție „e total dăunător”. Mai mult, a adăugat el, este și mai grav când cel atacat este premierul și atunci înseamnă că respectivul ministru nu mai vrea să facă parte din Guvern.

Întrebat despre atacul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, Orban a comentat că e, mai degrabă, „o reacție emoțională”.

La rândul său, Florin Cîțu a precizat că miniștrii vor fi evaluați pe baza „a ceea ce fac, și nu a ce spun că fac”.

„PNL e un partid serios, responsabil care şi-a asumat răspunderea guvernării şi care urmăreşte să crească calitatea vieţii în România. Evident, premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru către toţi partenerii de coaliţie e să lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi să asigurăm o bună guvernare a României”, a mai spus Ludovic Orban.