​LIVETEXT

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 19 aprilie 2021, 7:22 Actualitate | Politic


Dan Barna si Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei
Criza din Coaliție este departe de a se fi terminat. La aproape o săptămână de la demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, PNL și USR-PLUS nu au ajuns la un acord. Liberalii fac scut în jurul Cîțu, USR-PLUS spune că nu-l mai susține pe premier. Ședința de luni a coaliției, prima de la demiterea lui Voiculescu, s-a terminat după patru ore fără o concluzie, discuțiile urmând să fie reluate marți.

HotNews.ro a transmis livetext desfășurarea evenimentelor:

21:15 Cîțu face comisie pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Componența comisiei, secretă

21:05 Prima rundă de discuții din Coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății s-a încheiat după aproape cinci ore fără niciun rezultat. Negocierile se reiau marți, de la ora 16. Florin Cîțu spune că rămâne pe poziții și anunță că așteaptă nominalizarea unui ministru al Sănătății din partea USR-PLUS.

„E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea pentru Ministerul Sănătății”, a spus Cîțu, la Digi 24.

Liderul USR, Dan Barna, a ieșit de la discuțiile din Coaliție doar cu speranța că se va ajunge „într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”.

„Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a spus Barna.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la finalul celor patru ore de ședință, că această coaliţie va merge mai departa, declarându-se convins că marți, după reluarea discuțiilor, de la ora 16.00, "va fi găsită o soluție bună pentru fiecare în parte".

"Suntem oameni responsabili, cu experiență politică, vom merge mai departe în această coaliție. Mâine la 16 continuă discuțiile, sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte. După 4 luni nu ne putem permite o tensiune mai mare", a spus liderul UDMR.

Întrebat dacă e nevoie de intervenția președintelui în criza din alianță, Kelemen a răspuns: "Nu e nevoie, coaliția se descurcă".

17.36 Primarul USR-PLUS Clotilde Armand intervine în criza declanșată în coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu și le cere liberalilor "să lase jocurile politicianiste" și să guverneze România împreună cu USR-PLUS.


Înaintea ședinței Coaliției, programată de la ora 17.00, a avut loc o ședință a USR-PLUS.

Ședința Coaliției a început la această oră, iar din partea USR-PLUS participă Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Cei doi vor pune pe masă următoarele solicitări: retragerea lui Florin Cîțu, evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcură în coaliție și întâlniri regulate între premier și vicepremier, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.


UPDATE 13.48 Dan Barna și Dragoș Tudorache urmează să se întâlnească în scurt timp la Parlament. Se discută despre garantiile pentru rămânerea în Guvern.

UPDATE 13.15 Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că premierul Florin Cîțu nu dorește un acord politic prin care schimbările în Guvern să fie decise în Coaliție, așa cum intenționează să propună USR-PLUS.

UPDATE 12.06 Ședința PNL s-a încheiat. Orban și Cîțu au susținut împreună declarații de presă.


El a mai spus că orice ministru care îl critică pe premier ar trebui să plece acasă, în timp ce Cîțu a susținut că miniștrii vor fi evaluați în baza a ceea ce au făcut, nu în baza a ceea ce au declarat.


Principalele declarații:

Orban:
 • PNL e un partid serios, care acționează pentru buna guvernare
 • Premierul are susținerea noastră totală. Suntem consecvenți și mergem mai departe
Cîțu:
 • Astăzi am prezentat în BEX stadiul campaniei de vaccinare și ce măsuri vom lua
 • Am prezentat stadiul negocierilor pentru PNRR, vrem să fim siguri că va reprezenta viziunea de dezvoltare a coaliției
 • Am discutat și despre cea mai bună veste - previziunile agenției de rating S&P
 • Îi asigur pe toți membrii guvernului că avaluarea se va face pe baza a ceea ce fac, nu pe baza a ceea ce spun (întrebat dacă îl va schimva pe Cătălin Drulă, în urma declarațiilor acestuia la adresa sa)
 • Repet, fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe baza a ceea ce face
Orban intervine:
 • Am spus foarte limpede - nu există ministru care să atace premierul, Guvernul reprezintă o echipă. Când un ministru își atacă un coleg înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern. E total dăunător ca unul sau altul să-și permită să dea declarații împotriva premierului
 • E o chestiune ce ține de logica de funcționare a guvernării
 • Când un ministru îl atacă pe premier, atunci pleacă acasă
Cîțu: Îmi voi exercita acest mandat așa cum am atribuțiile prin Constituție

Orban:
 • Convingerea mea este că acest moment va fi depășit. Mizăm pe comportamentul rațional al partenerilor
Cîțu:
 • În acest moment este foarte importat şi le aduc aminte colegilor din coaliţie că avem nevoie de o nominalizare pentru ministrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm
 • Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să preia, să fie în această luptă cu pandemia. Este foarte important, avem nevoie în continuare de mai multe paturi la ATI, ştiţi în ce situaţie suntem
 • Deci este nevoie de stabilitatea actului de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent, care să facă faţă acestei situaţii
 • Nu am avut nicio întâlnire cu președintele
 • Le-am cerut miniștrilor să facă reforme, nu am văzut un plan de reducere a cheltuielilor, nu am văzut acest plan. Aștept acest plan. De aceea spun că vor fi evaluați pe ceea ce spun, ci nu pe ceea ce spun că fac
 • Ne vom uita pe toate documentele emise în ultima perioadă de MS, înțeleg că sunt documente publicate cu numere de telefon, ceea ce e o nebunie
 • În acest moment, modul responsabil de a rezolva criza este să primi o nominalizare pentru MSUPDATE 10.56 Ludovic Orban le-a cerut liberalilor „să nu intre în jocul USR-PLUS”. Liberalii spun că orice ministru care atacă Guvernul trebuie să plece.

UPDATE 10.42 Rareș Bogdan a declarat că liderii PNL nu s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis de la declanșarea crizei din coaliție, însă liderul USR Dan Barna ar fi avut o discuție cu acesta joi.

El a mai susținut că, așa cum îl știe pe Iohannis, șeful statului este ”de-a dreptul mâhnit și trist” pentru că vrea reforme și un guvern stabil și credibil.
 • ”Klaus Iohannis este un președinte care stă în haina constituțională, care știe că România are nevoie de un guvern credibil. (...) Sunt convins că este de-a dreptul mâhnit și trist pentru că vrea reforme. (...) Noi, PNL, nu ne-am întâlnit cu președintele”, a declarat europarlamentarul.
Acesta a comentat că nimeni nu ar fi avut atâta răbdare câtă a avut premierul cu fostul ministru al Sănătății.

UPDATE 10.28 Ședința coaliției va avea loc la ora 17.00

UPDATE 10.19 Decizia emisă de Andreea Moldovan, în calitatea sa de secretar de stat, este un document intern și nu un ordin sau instrucţiune, act administrativ cu caracter normativ sau individual, iar la nivelul Ministerului Sănătății nu există în acest moment un grup de lucru legal constituit care să verifice raportările deceselor de COVID-19, arată Ministerul Sănătății. În plus, Ministerul Sănătății îi solicită fostului ministrul Vlad Voiculescu "să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament".

UPDTAE 10.07 Singura care a făcut declarații la începutul ședinței PNL a fost Ralucra Turcan. Florin Cîțu și Ludovic Orban au venit împreună. Ei au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii, spunând că vor susține declarații la finalul ședinței.
 • "În primul rând, respectând autoritatea premierului şi înţelegerea că, atât timp cât avem un premier în funcţie, acesta trebuie respectat şi are tot dreptul să-şi asume prerogativele de premier.
 • Coaliţia trebuie să-şi pună picioarele în apă rece şi să începem să prezentăm în spaţiul public deja rezultatele pe care miniştrii le iau în ministerele pe care le conduc şi cred că oamenii aşteaptă de la noi mult mai multă responsabilitate, seriozitate şi determinarea de a duce la bun sfârşit un program de guvernare care ţinteşte creşterea calităţii vieţii", a spus Turcan, întrebată cum se rezolvă criza din coaliție.
Chestionată despre documentul de la Ministerul Sănătății și controversa pe tema subraportării deceselor COVID-19, Turcan a răspuns: "Acest ping-pong de declaraţii de la un fost ministru către un premier în funcţie cred că dăunează foarte grav, nu neapărat persoanelor care ocupă funcţii de miniştri, ci celor care privesc spre această coaliţie care are o treabă de făcut: reforme, servicii publice de calitate".

UPDATE 9.28 Înainte de ședința Coaliției și a PNL, Guvernul a transmis printr-un comunicat de presă că așa zisele documente apărute în spațiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului, sunt false și lipsite de fundament. Potrivit Guvernului, deocumentele nu poartă însemnele corecte unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului.

Reamintim că Vlad Voiculescu a acuzat, în prima sa ieșire publică după demiterea din funcție, că „există indicii” că decesele de Covid-19 nu sunt raportate corect, că numărul ar fi mai mare decât în realitate, și i-a dat temă lui Florin Cîțu să revadă metodologia de raportare făcută în guvernarea PNL.

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică după-amiază, că nu există la Ministerul Sănătății un grup de lucru care se ocupă cu verificarea modalității în care sunt raportate oficial decesele de Covid-19, așa cum a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu, el anunțând că acest grup de lucru va fi înfiinţat. Vlad Voiculescu a reacționat spunând că există documente în minister care arată că există un grup de lucru care se ocupa cu verificarea modului în care sunt raportate oficial decesele de Covid-19. Potrivit G4media, un document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, din 12 aprilie (cu două zile înainte ca Voiculescu și Moldovan să fie demiși) stabilea înființarea unui „grup tehnic de lucru” care urma să verifice „modalitatea de raportare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2”. Pe una dintre cele două pagini este scris mesajul „Dlui. Florin Cîțu. Confidențial” și este semnată cu mențiunea „Am primit”.

...........................

Biroul Executiv al PNL se reuneşte, de la ora 10.00, în sala grupului PNL de la Camera Deputaţilor. Ulterior, liderii coaliției ar urma să se reunească într-o primă ședință pe care USR o ceruse încă de săptămâna trecută.

În condițiile în care premierul a anunțat demiterea lui Vlad Voiculescu fără consultarea prealabilă a USR-PLUS, copreşedintele alianței Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Ulterior, surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că Alianţa ia în calcul să meargă la şedinţa coaliţiei inclusiv cu propunerea ca Florin Cîţu să fie înlocuit de Ludovic Orban la şefia Executivului, aceasta fiind o condiţie pentru ca actuala formulă de guvernare să fie menţinută.

Chiar şi după aceste declaraţii, lideri ai PNL au dat asigurări, în ultimele zile, că această coaliţie va merge mai departe.

"Coaliţia merge mai departe, PNL este un partid responsabil, un partid care s-a angajat în procesul de dezvoltare al României şi care, în momentul în care şi-a asumat răspunderea guvernării ca principal partid de guvernământ, a făcut-o pentru a pune în practică un program de guvernare serios, care să asigure dezvoltarea României", a susţinut Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în Maramureş.

El a afirmat că premierul nu poate fi schimbat doar pentru că "nu-i convine unui partid din coaliţie că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă". "Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu", a atenţionat Orban.

Orban a mai susţinut că liberalii aşteaptă "să se termine exerciţiul acesta de supărare, de orgoliu, şi să fie desemnat un ministru din partea USR PLUS care într-adevăr să pună sănătatea pe roate".

La rândul său, premierul Florin Cîţu a declarat că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice. Coaliţia de guvernare poate merge mai departe, a adăugat Cîţu, precizând că, în calitate de şef al Executivului, va evalua miniştrii în funcţie de ceea ce fac, şi nu de ceea ce spun.

"Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază.

În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba despre medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19. O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS.

UDMR a susținut încă de la declanșarea conflictului că premierul liberal Florin Cîțu are toată susținerea uniunii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18180 vizualizari

 • +16 (30 voturi)    
  Ciolacul (Luni, 19 aprilie 2021, 7:44)

  Captain Obvious [utilizator]

  O să primească telefonul azi
  • +29 (55 voturi)    
   Sper că PNL a înțeles ce înseamnă o coalitie (Luni, 19 aprilie 2021, 8:55)

   relax4 [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Mai ales că trebuie sa explice ce se întâmplă la Ministerul de Interne unde polițiștii sunt implicați tot mai des în fapte extrem de grave.

   Timpul de făcut politica în fata tembelizoarelor a fost scurtat de realitate.
   • +13 (47 voturi)    
    PNL denigreaza USR la ora asta la Digi24 (Luni, 19 aprilie 2021, 11:06)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    sa spui ca un ministru USR emite acte FALSE si ca e cercetat tot ce a semnat in ultimele luni inseamna sa ataci USR nu doar pt Vlad V.
    • -5 (35 voturi)    
     USR numiti alt ministru si terminati discutia (Luni, 19 aprilie 2021, 11:24)

     relax4 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Asta e joacă de copii ca el a zis, ba el mi-a luat, nu ca el a făcut primul. Terminati, numiti alt ministru si la treabă. Lăsați comentariile pentru opoziție la tembelizoare.
     • +6 (30 voturi)    
      Nu merge asta (Luni, 19 aprilie 2021, 11:49)

      muvis [utilizator] i-a raspuns lui relax4

      N-o să-l facă PNL mai serios în coaliție. Din contră, se vor juca cu demiterile, mai nou cu falsuri, după cum dictează mafia.

      PNL arata ca nu e serios. Și cred că nici nu prea știe.
      • +11 (17 voturi)    
       Intreb pentru un prieten! (Luni, 19 aprilie 2021, 13:21)

       Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui muvis

       Poate ne spune domnul Citu cum de a fost el detasat in 1992 la studii in SUA pentru 10 ani dupa ce a luat nota 4 la treapta de la liceu si n-a reusit sa intre de doua ori la rand la ASE? Ca doar nu l-au trimis cu bursa cand n-a fost capabil sa intre la ASE! ��
       In SUA scolarizarea pe un an poate costa cat o casa iar traiul de zi cu zi nu este atat de ieftin. Iar ca sa stai intretinut 10 ani la scolile americane vorbim de cel putin cateva sute de mii de euro. Iar in 1992 doar cei din sistem isi puteau permite asa ceva. Asa ca vrem sa stim si noi cu ce bani si de unde i-a avut Citu?
       Eu cred ca acest Citu se trage ca si Orban dintr-o familie de fosti securisti si ca a fost trimis de serviciul roman de informatii la studii in SUA. Si face jocurile acestei institutii pline de fosti securisti care mentine o mafie din care face parte in toate institutiile statului. Sa ne spuna Citu de unde a avut atatia bani? Stim ca s-a nascut in orasul hacker-ilor din Romania, Ramnicu Valcea, asa ca totul e posibil cu acest personaj jalnic.
     • +7 (33 voturi)    
      cine se joaca? (Luni, 19 aprilie 2021, 11:57)

      Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui relax4

      Ca mie mi se pare ca PNL a dat afara un ministru fara nicio avertizare dupa care s-a apucat sa critice si sa ameninte ca dau afara ministri USR cum vor ei si ca, in principiu, fac ce vor. Ce incredere sa mai aiba un ministru USR ca va fi sustinut de PNL? A se vedea cazul de la metrou cand Drula a razbit singur. Ei, de acum incolo poate sa se si gandeasca si la posibilitatea ca va fi revocat peste noapte daca se ia de cine nu trebuie. Aceasta decizie a lui Citu a incheiat orice posibila reforma in Romania.
      • -1 (15 voturi)    
       Drula a desființat mafia fără probleme (Luni, 19 aprilie 2021, 13:35)

       relax4 [utilizator] i-a raspuns lui Arlecchino

       Hai sa nu facem scenarii inexistente si generalizari. Drula a desființat mafia, Voiculescu a început cu detalii si victimizari.

       Ambii sunt ok ca oameni, dar ca ministru/manager trebuie sa ai si soft skills si priorități corecte. Drula e în continuare ministru pentru că are si priorități si determinare si rezultate.
    • +4 (4 voturi)    
     fals înseamnă falsificat (Luni, 19 aprilie 2021, 14:21)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     ceea ce evident nu este cazul. Dar na, anlafabeții funcționali sunt majoritari în politică.
    • -3 (13 voturi)    
     USR-PLUS în cădere liberă (Luni, 19 aprilie 2021, 14:37)

     mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     De la 22% în 2019-Europarlamentare, la 14% în 2020-Parlamentare.
     PNL a pierdut între timp doar 2%, în condițiile erodării la guvernare.

     E rodul erorilor comise de Barna, care este de altfel contestat în propriul partid și care se tot dă De Gaulle..
     În primul rând, a preferat la vreme de pandemie să nu-și bage pielea la saramură, preferând să dea cu pietre alături de PSD în guvernul liberal, sperând că v-a acumula astfel capital electoral. A socotit prost.

     În al doilea rând, a făcut numiri proaste la sănătate și economie, ministere cheie în pandemie. Voiculescu un tip comod, timid și fără expertiză medicală, iar Domnul Goe de la economie pus de dragul lui maman și papa care PLUS-ează de peste ocean. Păi parcă luptam contra clientelismului..

     În al treilea rând, acum la demitere face tărăboi cu număratul morților pe vremea lui Tătaru. Păi cu asta se ocupa dl.Voiculescu, în loc să-și deplaseze fizicul acolo unde arde ? Asta e urgența medicală pe agenda domniei sale, să-l lucreze pe predecesor ? Câte vizite a făcut în țară la spitalele cu probleme ?

     Nu a făcut decât să dea apă la moară PSD-ului, care a speculat prompt gafa.
     USR-PLUS este somat să voteze alături de PSD comisii de anchetă, moțiuni de cenzură pe tema pandemiei.. etc
     Va fi silit să-și voteze astfel incompetența, pentru că (încă..) deține ministerele cheie în această perioadă..
     Este dovada inabilității și imaturității conducerii USR-PLUS..
     • +1 (7 voturi)    
      Bati campii, USRPLUS e peste PNL acum! (Luni, 19 aprilie 2021, 16:02)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui mgexpert

      Daca azi s-ar organiza anticipate, PNL ar obtine 22,3 % din voturi, PSD-28,9%, USRPLUS-22,5% iar AUR-10%, conform unui sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 30 Martie - 11 Aprilie, pe un esantion de 1.420 de persoane.
      La incredere in liderii politici, pe primele patru pozitii se afla Klaus Iohannis, urmat de Emil Boc, Florin Citu si Dacian Ciolos.
      Dintre ministrii, Vlad Voiculescu si Catalin Drula se situeaza pe primele doua locuri. Vlad Voiculescu se afla pe primul loc si la intrebarea "Cine este cel mai potrivit sa conduca Ministerul Sanatatii?", urmat de Raed Arafat, Nelu Tataru si Alexandru Rafila.
      BCS este format din 8 sociologi si psihologi independenti si este condus de sociologul Bruno Stefan, pe care eu il stiu atasat valorilor liberale, fiind sondorul PNL.
      https://www.aktual24.ro/sondajul-bcs-care-rastoarna-propaganda-vlad-voiculescu-cel-mai-apreciat-ministru-si-cel-mai-potrivit-pentru-a-conduce-ministerul-sanatatii/?fbclid=IwAR2WClhP20aYSKOYw3EIWUesH6Thmc_zYszeUFDctvNgVyaeY4ohkUFUzX0
      • 0 (0 voturi)    
       să-și facă urgent poze cu Palatul Parlamentului (Marţi, 20 aprilie 2021, 10:35)

       mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

       ..pentru că Barna și ceata lui pițigoi (dai într-unul, țipă 2..) s-ar putea să nu mai pupe nici 5%, la viitoarele alegeri..
       O gașcă de copii nevrozați..
   • -2 (20 voturi)    
    Speram ca URS a invatat ce-i o cualitie, nu dai la (Luni, 19 aprilie 2021, 12:54)

    hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    gioale la Premier, ci faci treaba. exita canale oficiale sa rezolvi o neintelegere, nu le relozolvi prin Facebuci sau la TV, Canacamn cu a facut-o Vaicarila.
    • +3 (3 voturi)    
     - (Luni, 19 aprilie 2021, 16:18)

     andrei9999 [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

     adica sa stea sa-si faca treaba dar in acelasi timp in fiecare dimineata sa se trezeasca gandindu-se "oare azi mai sunt ministru?"

     cam fix ca-n comunism cand stai in banca ta si zici "da to'arasu"
    • +1 (1 vot)    
     coalitie (Marţi, 20 aprilie 2021, 8:16)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

     si nu "cualitie" cum ai invatat tu limba romana, nu inseamna supunere si obedienta unui partener fata de celalalt, asa cum cred si uslistii orban si citu.
     Inseamna egalitate, reciprocitate si comunicare egala intre parti. Procentele de la alegeri asigura doar proportia reprezentarii in Guvern, iar portofoliile guvernamentale se stabilesc de comun acord. Spre exemplu, sanatatea putea fi la pnl iar internele la USR-PLUS.
     Dar deh, ce sa stie taranu ce-i tacamul?
   • -4 (18 voturi)    
    Sper ca USR să devină partid politic responsabil. (Luni, 19 aprilie 2021, 13:49)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    Ce au făcut și fac USR susținând niște indivizi dubioși, care , în funcțiile deținute au activități împotriva națiunii române, nu-i diferențiază ca stil , de PSD care se adună în haită la tribunal, să sperie judecătorii, să nu le condamne hoții.
   • +1 (5 voturi)    
    te crezi.... (Luni, 19 aprilie 2021, 15:42)

    asada [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    ...mare scula si muti discutia in alta parte !!! O sa discuti despre ministerul de interne alta data !!Este vorba despre santajistii si gainarii din USR in frunte cu"maretii" Barna ,Bulai,Drula( eroul de la metrou care a daramat niste chioscuri cu ranga ),Voiculescu si care vor numai asigurari ,pacturi politece si mai stiu eu ce promisiuni ca vor fi lasati sa nu faca nimic dar sa bata campii cu competentele si abilitatile lor politice de doua parale !!! Plimbati ursul mai maimutoilor si apucativa de treaba !!!!
  • -13 (41 voturi)    
   coalitie (Luni, 19 aprilie 2021, 9:10)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Ar fi pacat! Cand totul merge asa de bine in tara cu aceasta binecuvantata coalitie: economia duduie, pandemia e in coma, imprumuturile sunt pe cale de a fi achitate, euro scade la valori istorice, nu mai sunt panglici pentru cate autostrazi se inaugureaza, s.a.m.d.
   • +11 (33 voturi)    
    fix ca in glorioasele (Luni, 19 aprilie 2021, 9:27)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui atc

    vremuri psd
    • -3 (19 voturi)    
     Fix? (Luni, 19 aprilie 2021, 10:21)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

     Ai si cifre? Ca eu, da! Mai uita-te pe la PIB, imprumuturi, curs valutar, autostrazi, etc. Exact despre ce vorbeam. Hai, curaj!
   • +3 (13 voturi)    
    Am gasit numere de telefon la USR!!! (Luni, 19 aprilie 2021, 12:47)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui atc

    deci DSP transmite lista cu numele medicilor si numerele lor de telefon si e vina lui Vlad Voiculescu ca un functionar o publica asa cum o primeste desi nu i s-a cerut sa scoata acele numere
    • -1 (1 vot)    
     VV nu raspunde la e mail (Luni, 19 aprilie 2021, 15:50)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     probabil pe acelasi principiu au aparut acele numere de telefon
   • -4 (4 voturi)    
    Și tu ai dovedit. (Luni, 19 aprilie 2021, 13:53)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui atc

    În sfârșit ! Credeam că nu te hotărăști. Prostu-le. Uită-te în oglindă, tu îți spui așa.
  • 0 (4 voturi)    
   Dacă asta vrei. (Luni, 19 aprilie 2021, 13:45)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Presupun că da. La urma urmei asta-i democrația. Guvernează cine reușește să facă majoritate. Oameni ca tine sapă și distrug democrația. Sa format un guvern bazat pe o majoritate. Ce vrei?
 • +10 (38 voturi)    
  Mda (Luni, 19 aprilie 2021, 8:32)

  TheFaime [utilizator]

  Daca tot va intalniti, hai sa va dau eu un subiect de discutie si reflexie, la care m-ar bucura un raspuns. Cum eposibil sa vina autocare cu italieni, spanioli, etc..care subit au primit rezidenta/flotant si isi aduc toate neamurile, rudele, amantele, verisorii la vaccinat in Romania???? Sunt cumva state sarace si n-au bani, n-au cote suficiente pt vaccnic, am comandat noi mai mult decat avem nevoie?? Inteleg sa ajutam Moldova, dar pe bune: Italia, Spania? Si aici nu vorbesc de romanii plecati in aceste tari !!! Deci, Citu, Arafat, Ghita Boy cum se poate????? Toate lumea trage sa isi vaccineze poporul, noi facem acte de caritate???? Care-i faza?? Nu-mi ziceti ca nu stiati, ca sunteti surprinsi?
  • +13 (13 voturi)    
   pai (Luni, 19 aprilie 2021, 9:23)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   baga un link ceva
  • +11 (21 voturi)    
   Au CNP de România? (Luni, 19 aprilie 2021, 9:42)

   relax4 [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   Nu se pot vaccina decât cetățeni români. Si în condițiile în care o parte din români încă cred în vrăjitoare si vaccinuri cu cipuri cum le zice HAUR probabil ca intr-o lună două se vaccineaza toti românii care vor.
  • +4 (4 voturi)    
   Ho ho stai un pic (Luni, 19 aprilie 2021, 11:48)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   Sunt cetateni romani? De pe 15 au primit acceptul strainii cu rezidenta in Ro. Cum e posibil sa vina un spaniol sau italian si sa faca vaccin? Ii trebuie CNP romanesc.

   Viza aia de flotant dureaza. Da niste detalii si niste centre unde se vaccineaza
   • +1 (5 voturi)    
    ... (Luni, 19 aprilie 2021, 12:24)

    ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    Asa a auzit el la Latrina3
  • 0 (2 voturi)    
   ce le doneaza??? (Luni, 19 aprilie 2021, 13:42)

   cristian.l [utilizator] i-a raspuns lui TheFaime

   Simplu ..... La moldoveni le dau doar Astrazeneca la care nu se mai inghesuie niciunul prin romanica...
   • -2 (2 voturi)    
    Tu nu ești român. (Luni, 19 aprilie 2021, 14:31)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui cristian.l

    Deci nu ai dreptul să discuți despre români. Pentru-că în prostia ta nu vei înțelege, îți spun că tu locuiești în românica, noi locuim în România.Dacă nu știi unde trăiești, stai d-le și ascultă.
 • +9 (19 voturi)    
  Proiectele reale nu discuții inutile (Luni, 19 aprilie 2021, 8:51)

  relax4 [utilizator]

  sper că PNL a înțeles după crima polițiștilor că în timp ce-ti incordezi mușchii tara are probleme reale de rezolvat pe care le rezolvi doar comunicând cu partenerii, nu prin declaratii publice.

  Si USR a înțeles că toti miniștrii trebuie sa aibă niște priorități cu rezultate concrete si sa evite sa zgandere musuroiul dacă nu merită adică nu apare un rezultat concret după care așteaptă toti românii.
 • -5 (29 voturi)    
  ciudezno bre (Luni, 19 aprilie 2021, 8:52)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  cat de adulat si idolatrizat e VV asta (e adevarat de catre o minoritate)... L-a demis si zici ca ramanem fara apa asa s-a cutremurat tara. Sunt multi altii care chiar au facut lucruri bune pentru tara asta si nu-i stie nimeni si n-a sarit atata lume pentru ei ba dimpotriva. Pentru VV s-a facut scut frate se darama guverne se rup coalitii l-au facut zob pe prim-ministrul tarii pai in anii 30 deja eram pe tunuri la modul asta. Apar unii de-astia de nicaieri care sunt adusi pe brate cu flori cu artificii si prezentati ca providentiali dar cand te uiti la realizari vezi randuri goale puncte puncte si altele etc. Suferim de sindromul minoritatea agresiva (da bre nu exista, e emanata de mine).
  • +11 (31 voturi)    
   nu e VV idolatrizat (Luni, 19 aprilie 2021, 9:30)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   cat e faptul ca te loveste realitate ca pnl e facut din aceeasi materie maro ca si psd
  • +13 (37 voturi)    
   Demiterea lui VV nu e o crima (Luni, 19 aprilie 2021, 9:40)

   axxa [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Dar e jenant sa te demita un citu care n-a aratat mai nimic, nici la mf si nici ca pm, in aproape 2 ani de guvernare. Si sa-i auzi pe mafiotii de la pnl vorbind de vv ca despre un ministru care nu a performat la ms. Dar spuneti-mi unul singur de la pnl care a facut mai mult de cand i-au debarcat pe cei de la psd. La ms nici un usr-ist nu va performa, atata timp cat atributiile sunt imbarligate intre cateva ministere si peste care mai troneaza si pm si locatarul de la cotroceni. Vaccinarea trebuia lasata la ms sau numit un liberal la acest minister, la care am vazut ce a facut si costache si tataru
   • -5 (17 voturi)    
    Pana la un punct Are Sens Ce Ai Scris (Luni, 19 aprilie 2021, 10:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui axxa

    Apoi nu mai are sens. De la Depunerea Juramantului in Decembrie 2020, VV NU a expus innmod public Calendarul Sau Ministerial pentru primele 100 zile. In schimb A Stat 100 zile pe Facebook, Ministerul Sanatatii a ramas Fara Stapan, sau ma rog, Andreea Moldovan ( ministrul de facto ) a considerat Ministerul Sanatatii ca fijnd egal cu Sectia de Infectioase de la Brasov. Diferentele de abordare sunt Evidente, fie ca vorbim de VV oengist, fie ca vorbim de Andreea Moldovan doar cu mentalitate de medic primar infectionist de la Brasov.
    • +4 (10 voturi)    
     mai mult de atat (Luni, 19 aprilie 2021, 12:06)

     Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     VV nu a pregatit nici dosarul cu sina corespunzator!
   • -2 (16 voturi)    
    esti pe ocolitoare (Luni, 19 aprilie 2021, 11:54)

    freestyle [utilizator] i-a raspuns lui axxa

    te intreaba omul de Voiculescu raspunzi ca ba pe matii. deci a fost Voiculescu un ministru bun? nu. a fost o catastrofa. despre asta este vorba. si ca idee asa Tataru nu se compara cu looserul de Voiculescu si nici cu cel de dinainte, Costache. cat despre Catu, ca nu a facut nimic la finante este parerea ta. dar asta nu conteaza, am observat ca politica este: zi tu prima ca e curva, sa nu iti zica ea tie.
    • +5 (13 voturi)    
     spune-mi te rog (Luni, 19 aprilie 2021, 12:24)

     gwolf [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

     este excitant pentru tine sa-ti raspunzi singur la intrebarea pusa tot de tine, ca dupa 5 cuvinte mai tarziu sa zici despre altul ca "e parerea lui"?
     Adica tu detii adevaruri fundamentale si irefutabile iar altii poti emite doar pareri, nu?
     iar dupa ce-ti raspunzi la intrebarea proprie dai si concluzia care pune piua: "despre asta e vorba" ! mai exact despre ce e vorba ? despre parerea ta sau despre subiect

     ca daca ma intrebi pe mine (ceea ce evident nu poti face, pentru ca tu ai deja axiomele), eu ti-as raspunde:
     "nu poti sa-ti dai seama ce fel de ministru a fost, trebuie ani de zile ca sa evaluezi activitatea unui ministru". valabil si pt Tataru si pt Costache.
     Tu probabil ca te bazezi pe FB si TV si-i evaluezi capacitatea de comunicare ceea ce are putina sau mai deloc legatura cu activitatea de la minister
     • +4 (4 voturi)    
      Nu înțeleg! (Luni, 19 aprilie 2021, 13:21)

      tedycv [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

      Chiar nu înțeleg de ce te străduiești sa-i răspunzi civilizat, cu argumente corecte si cu un limbaj educat unui tip mai mult decât grobian!
      Îl mai si rogi frumos!
      • +1 (1 vot)    
       omul e educat (Luni, 19 aprilie 2021, 14:55)

       freestyle [utilizator] i-a raspuns lui tedycv

       stie sa poarte un dialog. nu ca altii care vorbesc urat si scuipa. dar consider ca se insala. parerea mea, desigur.
       p.s. ce te-a deranjat? ba pe-a ma-tii? unii spun ca asta e tara lui ba pe-a ma-tii. si sunt mai elevati ca mine.
     • -2 (2 voturi)    
      parerea ta (Luni, 19 aprilie 2021, 13:55)

      freestyle [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

      ma bucur pentru tine. ca ai pareri adica.
      am observat ca la usr se poarta asta cu "trebuie ani sa evaluezi un ministru" asa a ajuns si d-na Dragu sa-l considere pe Nastase the best of.
      sa auzim numai de bine.
      • +4 (4 voturi)    
       ti-am raspuns in calitatea ta de (Luni, 19 aprilie 2021, 15:22)

       gwolf [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

       comentator
       acum tocmai ti-ai schimbat calitatea in postac facand imediat incadrare in tabar politica. ce lagatura are usr cu ce discutam noi aici?

       Bineinteles ca este parerea mea.
       Binteineles ca ocolesti subiectul care a generat de fapt rostul comentariului meu si anume incoerenta ta referitoare la pareri. Desi CULMEA, tu esti cel care mai sus se zbarleste ca altu' raspunde in afara subiectului

       cand logica dispare, apare adevarata natura a omului.
    • +3 (5 voturi)    
     de ce a fost V.V. o catastrofă ? (Luni, 19 aprilie 2021, 14:24)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

     ce știi de treaba unui ministru al sănătății, în 100 zile ?
   • +9 (15 voturi)    
    exact! (Luni, 19 aprilie 2021, 12:04)

    Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui axxa

    Poate Vlad Voiculescu nu a fost foarte bun. Sincer, imi e greu sa imi dau seama pentru ca s-a facut atat de mult zgomot incat a acoperit complet realitatea. Dar sa vina niste personaje corupte, sinistre din PNL si sa inceapa sa-l critice ca nu a fost eficient este absolut neverosimil. Adica, noi la modul serios citim ce au spus Ludovic Orban, Florin Roman, Ben Oli Ardelean si asa mai departe si discutam despre asta? Pai e ca si cum ar vorbi cei de la PSD. Chiar isi imagineaza cineva ca acestor oameni le pasa de eficienta guvernamentala? Ca ei s-au chinuit sa-l dea afara pentru ca nu era un ministru bun? Sigur, faptul ca ar fi putut sa le deranjeze afacerile nu are absolut nicio legatura cu aceasta revocare.
  • -7 (13 voturi)    
   tipic romanilor.. (Luni, 19 aprilie 2021, 11:13)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   .. si in general popoarelor cu gandire mica sa-si faca idol din orice obiect maro si mirositor.
 • -1 (25 voturi)    
  borna istorica (Luni, 19 aprilie 2021, 8:54)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  asa ca uitasem...demiterea lui va ramane in istorie ca moment important al vietii politice se vor scrie carti va fi ca batalia de la Rovine ca Rascoala din 1907 ca Vantu intrand la parnaie...
 • +16 (22 voturi)    
  Demisia electricianului Lucian Bote (Luni, 19 aprilie 2021, 10:22)

  robyzs [utilizator]

  Demisia electricianului Lucian Bote care nu a avut rezultate bune nici ca ministru la Transporturi, nici la Finante si nici acum la Interne unde politistii nu se simt reprezentati.

  Florin Citu dovedeste inca o data ca PNL are promisiuni inainte de Mandat apoi trece la activitati PSDiste, dovada ca au si picat in sondaje la 20%
 • -3 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 19 aprilie 2021, 10:24)

  [anonim]

  • +3 (15 voturi)    
   nu intelegi problema (Luni, 19 aprilie 2021, 12:21)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   nu demiterea in sine e problema, ci CUM a fost facuta!
   dupa pincipiu psd: intai lovim si apoi strangem randurile in jurul aluia care a gresit!

   Si rares bogdan prin declaratiile lui nu dovedeste decat ca e ca psd! inca odata

   nimeni nu vrea sa negocieze, nimeni nu e dispus la dialog deci pnl A GRESIT !!!

   si chiar nu inteleg d c pnl nu s-a consultat inainte cu usr... macar sa le comunice! pnl pare pur si simplu ca a cautat aceasta criza!

   sa nu mai vb ca pnl critica usr (teoretic partenerii lor la guvernare) aproape la fel de mult ca psd!

   deci te rog sa imi explici cum de citu a dat sah-mat si cum de pnl is aia buni... chiar sunt curios

   usr pleaca de la guvernare, pnl ramane in c**u gol! sigur usr o sa se clatine putin daca face asta, dar oricum si la guvernare isi ia bobarnacele greselilor pnl deci... nu e mare diferenta...
   • -4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 19 aprilie 2021, 12:43)

    [anonim] i-a raspuns lui liviu_

 • -2 (16 voturi)    
  Daca USRPLUS intarzie cu Min Sanatatii (Luni, 19 aprilie 2021, 10:59)

  jackalphonse [utilizator]

  ...pana cand se fac niste jocuri de putere prin intermediul unui interimar, care pleaca repede dupa ce a pus stampilele utile cuiva, inseamna ca USRPLUS a facut blat cu PNL-ul si toate discutiile de la teveu' sunt doar un spectacol ieftin.
 • -3 (29 voturi)    
  Demiterea lui VV Doliu National (Luni, 19 aprilie 2021, 11:02)

  Raka [utilizator]

  Ar trebui ca Johannis sa decreteze 3 zile de doliu national in urma demiterii lui Vlad Voiculescu, acest Lenin din USR, si sa i se faca statuie, pentru realizarile lui deosebite, care bineinteles ca nu exista, sunt inexistente si lupta cu Mafia Cammora din ministerul de sanatate , care nu l-au lasat pe saracul Vladut sa faca ceva util.
 • +7 (29 voturi)    
  Astfel de derapaje (Luni, 19 aprilie 2021, 11:12)

  ACP [utilizator]

  trebuie stopate din fasa. Nu e permis intr-o coalitie sa faci astfel de gesturi fara sa le anunti dupa care ii transmiti partenerului de coalitie sa isi bage picioarele in apa rece. Asta ar fi trebuit sa faca demagogii de la PNL, sa anunte intentia de a-l demite pe VV si sa o faca dupa o saptamana nu sa actioneze noaptea ca hotii. Nici macar nu s-a sinchisit sa prezinte o ievaluare ci doar pretexte. La astfel de gest, unilateral si politicianist, nu se poate raspunde altfel decat cu demisia si in ultima instanta demiterea premierului in parlament. Ideal ar fi sa plece de bunavoie dupa ce s-a stabilit alt candidat iar in 2 zile avem un nou prim ministru, asta daca le pasa liberalilor de tara atat de mult pe cat clameaza.
  • +7 (9 voturi)    
   ...dubla masura? (Luni, 19 aprilie 2021, 12:39)

   unu_din_Romania [utilizator] i-a raspuns lui ACP

   1. V.V e demis pt greseala unui subaltern, deci Catu ar trebui demis, in aceeasi "logica", deoarece VV a gresit...(stupid, dar asa au gandit ei)
   2. VV e demis pt ca nu s-a consultat cu Catu; Catu de ce nu e demis pt ca nu s-a consultat cu liderii de coalitie?
   Nici Catu nici orban (cu "o" mic) nici altii "lideri" PNL nu au respuns la intrebarea asta (si nici nu o vor face..pt ca au gresit fara nici o scuza reala).
   Deci asta cu ei reactioneaza emotioanl..iar noi rational..macane rau de tot. Fruntea sus USR-PLUS, PNL nu e departe de practicile PSD..deci trebuie luptat cu mafia lor.
 • +1 (27 voturi)    
  mai lasati-ne cu obositu ala.. (Luni, 19 aprilie 2021, 11:15)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .de voiculescu. sa se duca la faianta. acolo e de el.
  • +4 (12 voturi)    
   poate (Luni, 19 aprilie 2021, 11:59)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   o fi de faianta, dar nu are har. nu e de nasul lui. crezi ca e usor sa pui faianta? pentru VV la pranz un ceai si seara ceva mai usor. oboseste altfel.
   • +7 (11 voturi)    
    atunci sa incerce la parchet.. (Luni, 19 aprilie 2021, 12:11)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui freestyle

    ... da-l incolo, ca s-o pricepe si el la ceva pe pamantul asta.
    • +1 (3 voturi)    
     la parchet? (Luni, 19 aprilie 2021, 13:32)

     freestyle [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     nu stiu ce sa zic. unii spun ca e de bine, alti ca e de rau. eu am auzit ca se dau portocale.
 • +12 (24 voturi)    
  Indiferent (Luni, 19 aprilie 2021, 11:19)

  Ben-Zen [utilizator]

  Va dati seama ce prosteala pe fata luam daca guvernau liberalii singuri. Pe de alta parte le face bine si lor coalitia, altfel baronasii lor treceau la obezitate de gradul III.
  • -5 (19 voturi)    
   e tot aia.. (Luni, 19 aprilie 2021, 11:38)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Ben-Zen

   .. de furat oricum se fura grupa mare. macar nu aveam circul asta ieftin.
 • +4 (20 voturi)    
  Mai e cineva limpede la vârful pnl? (Luni, 19 aprilie 2021, 11:30)

  muvis [utilizator]

  Realizez acum ce urmează cu FCatuOrban. Toate rapoartele miniștrilor vor fi puse sub semnul întrebării de șeful guvernului. Vor zbura pe rand toți oamenii puși sa facă reformă.
  Mizeria asta trebuie sa se oprească aici. USRplus pnl și Iohannis trebuie s-o reteze acum.
  • -1 (3 voturi)    
   ! (Luni, 19 aprilie 2021, 12:47)

   fanariotu [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   Reformele se fac intr-o societate democratica (ca nu este corporatie) prin legi. Legile le da parlamentul! De acolo trebuia inceput!
   • +1 (1 vot)    
    Reforme? (Luni, 19 aprilie 2021, 15:49)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui fanariotu

    Depinde ce intelegi prin reforme: si cedarea- prin lege- a participatiilor statului la singurele companii Ro. profitabile, in favoarea stapanilor de-afara, tot reforma se cheama, nu?
    • 0 (0 voturi)    
     daca (Luni, 19 aprilie 2021, 16:39)

     fanariotu [utilizator] i-a raspuns lui atc

     s-a votat, da!Legile chiar daca sunt sub orice critica, trebuie respectate,pana la schimbarea lor!
 • +5 (23 voturi)    
  Până acum a cedat doar USR (Luni, 19 aprilie 2021, 11:32)

  galeo [utilizator]

  E timpul sa mai cedeze și PNL, nu poți ține tot timpul coada sus.
  • -2 (14 voturi)    
   o spui in calitate de... (Luni, 19 aprilie 2021, 12:12)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   .. userist sau pesedist? ca in ultima perioada e tot mai greu sa distingi...
   • +1 (1 vot)    
    UDMR-idt (Luni, 19 aprilie 2021, 16:47)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Usereii să învețe de la UDMR cum se face șantajul la partidul mare din alianța pentru a obține ce vrei.
 • -2 (22 voturi)    
  incredibil... (Luni, 19 aprilie 2021, 11:39)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  VV e omul anului. A spus tot felul de dude, l-a facut praf pe Citu adica pe premier si acum vrea sa fie in guvern iar. Sustinut fanatic si frenetic de USR+ desi nu e diamant adica banene asta e altu n-avem. Pai daca n-aveti aveti o problema. Asta e Romania. Si Zdrula la fel...Cum poti sa-l faci zombie politic pe seful tau? In ce tara ati mai vazut asa ceva? Si daca-l da afara iar sare USR ca PNL=PSD :)) Bre Citu cum necum e premier pana una alta. Are dreptul sa schimbe ministrii.
  • +5 (15 voturi)    
   Si parlamentarii (Luni, 19 aprilie 2021, 11:53)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   au dreptul sa il dea jos. Doar ca nu pot asa din pix ci trebuie sa anunte inainte, sa faca hartii, sa voteze. Si lasa-l pe Drula ca a facut in cateva luni mai mult decat Orban in toata cariera lui politica.
   • -1 (1 vot)    
    Drula (Luni, 19 aprilie 2021, 15:51)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui ACP

    Concret, ce? A daramat chioscurile de la metrou?
    • 0 (0 voturi)    
     Ca a scapat (Luni, 19 aprilie 2021, 16:26)

     ACP [utilizator] i-a raspuns lui atc

     de un parazit la metrou e doar un element. Mai important e ca se misca lucrurile la transporturi si se semneaza contracte pe banda rulanta, adica ministerul isi face treaba si se misca hartiile. Pana acum nu am vazut asa ceva. S-au anuntat restructurari la CFR marfa. probabil si la Tarom.
     • 0 (0 voturi)    
      realizari (Luni, 19 aprilie 2021, 19:57)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui ACP

      1."....se semneaza contracte pe banda rulanta,...". Da, doar pentru parandaratul de la S.F.-uri . Nu avem nevoie de "contracte pe banda" ci de bezi de autostrada! Doar nu crezi ca se-apuca brusc tara de sute de km. de autostrazi. Tot cca. 50 km./an vom inaugura ( din cei 250 in lucru) adica in ritmul ultimilor 30 de ani. In cel mai bun caz.
      2. "S-au anuntat restructurari la CFR marfa. probabil si la Tarom." Probabil ca esti nou prin Ro., daca n-ai mai auzit de gargara cu" restructurarile". Ia vezi cam cate s-au facut doar la TAROM in ultimii ani.
  • +4 (14 voturi)    
   e premier, nu stapan de slavi (Luni, 19 aprilie 2021, 12:01)

   robert.b [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   poate pentru ca nu am lucrat niciodata la stat, nu pot intelege treaba asta, cum adica sa-l critici pe sef! face tampenii, il ajuti sa se corecteze. e imbecil si nu poate, iti cauti altul. asa e la privat, daca ai sange in instalatie si neuroni in cap.
   • -1 (5 voturi)    
    adevarat (Luni, 19 aprilie 2021, 12:50)

    fanariotu [utilizator] i-a raspuns lui robert.b

    iti cauti altul! Cum ar fi, pe banii mei, sa ma "corecteze" un angajat? Este inca o tara libera - este liber sa plece fara preaviz!
    • +1 (1 vot)    
     excelent (Luni, 19 aprilie 2021, 16:50)

     robert.b [utilizator] i-a raspuns lui fanariotu

     atat de frumos ai spus "pe banii mei". comparatia mea era cu un manager, nu cu patronul companiei. nu poti vorbi de "pe banii mei" in cazul asta decat daca sefului i se descopera incompetenta din cauza mea, zboara si pierde viitoarele salarii. dar, in felul asta, interesele patronului sunt protejate si eu simt ca fata de acesta am o obligatie, sa-i sporesc avutul, nu fata de sef, sa-l fac sa se simta bine.
     daca revenim la subiect, catu e "sefu", patronul... suntem tu si cu mine. ca eu il vad pe catu doar slujbas in solda noastra, nu vedeta de cinema, numai bun a fi adulat! te-ai prins?
    • +3 (3 voturi)    
     Mentalitate de stapan si sclav (Luni, 19 aprilie 2021, 17:11)

     ciprian_ [utilizator] i-a raspuns lui fanariotu

     Daca esti sef nu inseamna ca esti patron si premierul nu conduce tara pe banii lui ci conduce tara pe banii nostri.

     Unii sunt platiti sa posteze, altii sunt doar retrograzi. Pentru primii nu conteaza insa a doua categorie nascuta in timpurile lui capul jos si nu comenta ar trebui sa inteleaga ca fara feedback civilizat transparent si deschis progresul nu este posibil.

     Pentru un patron o critica poate fi mai importanta decat o lauda. Nu conteaza daca e publica, conteaza doar daca e adevarata sau nu.
  • +3 (9 voturi)    
   Exercitiu de imaginatie (Luni, 19 aprilie 2021, 12:35)

   Pffff [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Piticule, hai sa ne imaginam asa:
   Eu si prietena mea (in cazul de fata PNL) mergem cu masina la mare din capatul celalalt al tarii, dar drumul e lung si n-avem destui bani (voturi) incat sa mergem singuri. Asa ca te luam si pe tine si pe prietena ta (voi fiind USR).
   Nu de alta, dar impreuna avem suficienti bani, si teoretic ne plac cam aceleasi lucruri, vrem sa mergem la acelasi hotel, in aceeasi perioada.
   Facem planul, luam decizii impreuna, si ne apucam de drum. La unele capitole nu ne sincronizam perfect... era de asteptat, pentru ca noi in PNL suntem mai intarziati, facem bagajul in ultimul moment, va facem de ras cand incercam sa mai fentam o taxa de pod prin bișnițăreli ieftine si pile, iar voi in USR mergeti prima oara la mare si sunteti stangaci la unele chestii, comentati un pic cam mult la unele chestii pe care vrem sa le decidem doar noi, i-ati spus cuiva despre taxa de pod, etc.
   Dar in principiu, pana la urma ne intelegem si e totul ok.

   E ok pana la benzinarie, cand prietena ta ia o harta cu traseul nostru (inclusiv fenta) si o pune pe FB (centrele de vaccinare). Pana la urma nu sunt chestii intime, sunt doar lucruri inofensive, dar noi ne suparam si incepem sa o denigram pe FB (atacurile aiurea la TV) pentru "incidentul" asta cu harta, chiar daca in acelasi timp prietena mea conduce aiurea, are angajati cam violenti pe care nu ii pedepseste nicicum (orice comportament asemanator cu al lui BeauDe este o pura coincidenta).
   Prietena ta, specialista in mancare si restaurante (sanatate, in cazul de fata) face "de capul ei" o rezervare la un restaurant, pentru ca ea spune ca vrea sa ne oprim de acum incolo LUAND IN CALCUL si review-urile (nr de teste efectuate).

   Ei, si ACUM URMEAZA PARTEA INTERESANTA:
   Eu nu ii zic nimic ei, nici tie, nici macar nu anulez la restaurant. Nu... Plec din benzinarie fara prietena ta!
   CONCLUZIILE DIN COMENTARIUL TAU:
   EU AM VOIE sa dau afara pe cine vreau, CA E MASINA MEA! :))
   Iar tu SA NU IMI ZICI ZOMBIE!
   Ti se pare corect? :D
   • -4 (6 voturi)    
    Pffff.. (Luni, 19 aprilie 2021, 14:23)

    NIhilo nihil [utilizator] i-a raspuns lui Pffff

    Get laid pal!
   • -1 (1 vot)    
    Da mai Bula, ai voie sa-i dai afara (Luni, 19 aprilie 2021, 18:59)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Pffff

    Din masina ta, dar dupa exemplul asta inseamna sa ramai in drum(guvern minoritar ), nu mai ajungi la ,,mare"(2014, urmatoarele alegeri) dar pierzi si voturi pt. ca nu mai poti sustine in parlament eliminarea pensiilor speciale si altor sinecuri pe care le-ati fluturat inainte de alegeri dar pe care ati uitat sa le puneti in practica dupa alegeri.
    Oricum exemplul tau e gresit, nu poti spune ca masina ta, pt. ca n-ai castigat singur alegerile, esti intr-o alianta, deci amandoi mergeti cu o masina inchiriata pt. care v-ati angajat sa platiti echitabil cheltuielile pana la destinatie, doar ca unul dintre ei fiind mai hot, pleaca cu masina lasandu-si partenerul in drum.
    Tovarasul Orban, ar trebui ca ministrii care ataca/critica guvernul sa fie trimisi in Siberia, unde este Alexei Navalnii.
 • -2 (18 voturi)    
  pretentii ... (Luni, 19 aprilie 2021, 11:48)

  codrean [utilizator]

  Sa se stabileasca ce si cum se demit ministrii ?
  Adica, sa schimbam Constitutia ?
  Citu - asa "zombi" cum chiar este - i-a oferit lui VV sansa unei demisii de onoare ! Dar unde nu e ... Si scandalul ce-a urmat !? Dezonoratilor !
  Mai cites cum ca "postul de ministru al Sanatatii e al PLUS ! I-auzi ? Necalificat, natarau, lunatic dar asta e conditia ? Doar de la + ? Uite, eu va dau un - !
  • +1 (1 vot)    
   se cere responsabilitate (Luni, 19 aprilie 2021, 14:29)

   vladm9 [utilizator] i-a raspuns lui codrean

   Problema nu e de oportunitate, ci de parteneriat politic.
   Legea nu interzice negocierea unei aliante si retragerea sprijinului politic pentru primul ministru.

   Primul ministru are dreptul sa nu respecte protocoalele de parteneriat politic, si poate sa ia decizii chiar impotriva propriului partid, dar isi asuma consecintele, care sunt legale.
 • +4 (12 voturi)    
  Johanis este mâhnit și trist (Luni, 19 aprilie 2021, 11:54)

  Maia1 [utilizator]

  Oare si plange?
  • +4 (10 voturi)    
   PLÂNGE ... (Luni, 19 aprilie 2021, 12:12)

   jidanul [utilizator] i-a raspuns lui Maia1

   ... si își dă cu capu de pereti ca niciunul din guvernele lui nu au facut absolut nimic pentru romani si Romania, iar guvernele L. Orban au fost dezastru si guvernul F. Cîțu e catastrofa. Urgent, Demisia !!!
   • 0 (2 voturi)    
    KWI (Luni, 19 aprilie 2021, 16:00)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

    Vezi sa nu! Il doare fix in varful bocancului (de schi).
  • 0 (2 voturi)    
   KWI (Luni, 19 aprilie 2021, 15:58)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Maia1

   Hotarat, nu! Urmareste cu multa atentie si in-gri-jo-ra-re starea partiei de la Paltinis!
 • +10 (16 voturi)    
  Fișierul public cu vaccinarea este neactualizat (Luni, 19 aprilie 2021, 11:55)

  robyzs [utilizator]

  Fișierul public cu vaccinarea nu a mai fost actualizat din 12 aprilie, adica de o saptamana.

  Sa intelegem ca dupa plecarea lui Vlad Voiculescu de la sefia Ministerului Sanatatii s-a terminat cu transparenta?

  Sa vina Iohannis sa spuna sa votam PNL sa scapam de secretomania de la PSD.
 • +3 (17 voturi)    
  PNL == PSD (Luni, 19 aprilie 2021, 12:16)

  liviu_ [utilizator]

  aceeasi tactica...
  ei fac politica pumnului in gura si apoi se strang in jurul aluia care a dat-o in bara!
 • 0 (14 voturi)    
  si ca o pura coincidenta desigur (Luni, 19 aprilie 2021, 12:25)

  clam [utilizator]

  acum este amenintat si drula cu demiterea... adica singurii ministri care au deranjat mafia. n-or fi ei niste genii luminate, dar nu asta e problema, la ce clasa politica avem in genere, astia sunt cu mult peste medie. nu stiu cum de mai e cineva care nu vede - de-acum e chiar pe fata, ca pnl-ul apara interesele mafiei. adica fix astia, nene, care s-au luat de un radoi, s-au luat de umefistan... ei, fix astia nu sunt suficient de competenti. dar ametita aia de turcan e o lumina. ok, penelistilor, mergeti cu discursul asta in continuare, va mai crede nodea.
 • -1 (7 voturi)    
  coalitie ? (Luni, 19 aprilie 2021, 12:28)

  traiang [utilizator]

  Asta nu se cheama coalitie Prim ministrul trebuia sa fie seful partidului care a obtinut scorul cel mai bun Asa Catu este pe o pozitie inferioara la un sef de partid care are alta marja de manevra si poate schimba seful guvernului si cum normal isi va apara ministrii partidului sau Daca asa se practica in toata lumea probabil ca din experienta indelungata noi trebuie sa facem ceva original adica pe dos Ganditi-va ca altfel era daca prim ministrru era Orban si ceilalti erau sefi numai la partidul lor Nu discut aici pe persoana fizica e vorba de un principiu verificat
  • +1 (1 vot)    
   coalitie (Luni, 19 aprilie 2021, 16:09)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui traiang

   1. Corect rationamentul, numai ca nu partidul lui Orban a castigat alegerile.
   2. "Ganditi-va..." . Cui te-ai adresat?
 • -6 (14 voturi)    
  Fapte nu vorbe din partea USR (Luni, 19 aprilie 2021, 12:30)

  galeo [utilizator]

  Prea multe vorbe și prea puține fapte din partea USR.
  PNL nu are cu cine guverna in afara de USR, iar USR trebuie să folosească asta că un atu in negocierile cu PNL.

  Mai multa nevoie are PNL fata de USR și nu invers, așa că USR trebuie să pună piciorul în prag.
  • -5 (7 voturi)    
   >>>>>> (Luni, 19 aprilie 2021, 12:49)

   chhe [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Stai linistit, lucrurile au fost stabilite dinainte. Ce se intampla acum e teatru pentru fraieri. Ce sa faci cu Vladut la MS? Are nevoie PNL de USR? )))))) Ce a facut Barna in doi ani? Zi-mi o actiune de-a lui, in afara de afirmatia ca scoaterea tarii din pandemie nu e treaba lui?
   • +1 (3 voturi)    
    Nu are mare nevoie PNL de USR? (Luni, 19 aprilie 2021, 14:51)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui chhe

    Atunci cu cine își asigură PNL majoritatea parlamentară in afara de USR?
  • -2 (4 voturi)    
   Care PRAG? (Luni, 19 aprilie 2021, 13:57)

   cristian.l [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   De Zombi sau de circ .... ca de o saptamana numai asta am avut si ne-a cama ajuns.
   O sa mai depaseasca un prag al "Catarului" care ia o pozitie si de acolo nu poti sa-l misti ca e bine, ca e rau nu se misca de acolo. Asa face USR acum, noi nu-l mai vrem pe Citu dar il vrem pe Orban ca ni s-a aprins o luminita .... acum e bun, doar in toamna nu a fost bun, dar acum e boboc.
   • +1 (3 voturi)    
    Daca USR cedeaza (Luni, 19 aprilie 2021, 14:54)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui cristian.l

    USR va dispărea ca partid politic.
    De ce?
    Va apărea în ochii alegătorilor ca un partid slab, învins de sistem, parte din sistem.
    USR s-a impus că un partid reformator, nu unul care lăsă capul plecat la tot ce vrea PNL.
    In felul asta vor părea că au ales să fie și ei parte din sistemul ticăloșit.
   • 0 (2 voturi)    
    Boboc? (Luni, 19 aprilie 2021, 16:11)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui cristian.l

    Stai sa vezi circ cand or imboboci trandafirii!
 • +8 (10 voturi)    
  Alt penelist fascinat de PSD (Luni, 19 aprilie 2021, 13:13)

  subcultura [utilizator]

  Nu am inteles niciodata fascinatia asta liberala fata de PSD. Cum a ajuns "liberalul", "rockerul" cu niste putere in mana, cum a iesit mirajul "tatucului" la iveala.
  Simt PNL o asa mare nevoie de adulatii la Antena 3 (iar banditii aia stiu exact cum sa ii imbete cu apa rece) de zici ca i-au votat sarmanii platiti de PSD, nu oameni inteligenti

  Pt domnul "rocker" Citu, cu stilul asta de leadership in mediul privat ajungi team leader la excess bio material disposal, adica sef de vidanja.
  S-a racorit si el acum, simtea nevoia sa demita si el pe cineva dupa ce a fost demis de la Ing.

  Observ totusi ultima gaselnita de comunicare, pititul dupa campania de vaccinare. Chiar daca ar merge bine (ramane de vazut, de inceput a inceput prost si secret), tot zero barat contributie a avut.
  • 0 (2 voturi)    
   fascinatie (Luni, 19 aprilie 2021, 16:14)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   "Antena 3 (iar banditii aia...". Nu-i frumos sa vorbesti asa de postul TV la care useristii cu cruce cu tot stau la coada, doar i-o baga si pe ei cineva mai acatarii in seama!
 • +1 (3 voturi)    
  De ce nu a reiterat Catu ideea (Luni, 19 aprilie 2021, 13:13)

  Susufler0 [utilizator]

  ca ministrul care il ataca pe premier pleaca acasa si a trebuit sa o enunte Orban, care in raport de guvern are calitatea unui f..e vant ?

  PS. Simplu ! Pt ca nu este deloc asa. Catu nu va mai indrazni in veci sa se ia de un ministru userist pt ca altfel va guverna ca PNL-ul in 2007 !

  PPS. Si asta nu-i pe placul lui Iohannis care oricand poate sa le strice sandramaua liberalilor. Nu ca acum ar avea vreun motiv !
 • +3 (5 voturi)    
  Nu stiu ce va iesi din Sedinta Coalitiei ! (Luni, 19 aprilie 2021, 13:28)

  Cugetator [utilizator]

  La ora 17 are loc Sedinta Coalitiei de Guvernare. Nu stiu care va fi rezultatul acestei intalniri si cel mai probabil nici participantii nu stiu. Doar ca se poate intampla ceva ingrozitor . In fata acestui guvern de coalitie neomogen si inerent slab , se afla PSD in mare parte refacut fara a fi propriu zis reformat si la care de dincolo de Ciolacu se vad cu usurinta imaginile indecente ale lui Dragnea si Dancila . Si mai rau,dincolo de PSD ,se vede fauna imunda a asa zisului Partid Aur cam de Tinichea in frunte cu nesigurul George Simion, care poate nu e legionar,dar are calificare de lider de galerie de fotbal. Exista si pericolul celei mai ingrozitoare dezidente de profesie din tara si poate chiar din lume ,celebra Sosoaca !
 • +3 (3 voturi)    
  pnl are mai multa experienta (Luni, 19 aprilie 2021, 14:01)

  om_normal [utilizator]

  cu coalitiile. O sa vedeti cand o sa oficializaze USL 2
 • +1 (3 voturi)    
  Stiti ce faceau romanii cand se ingrosa gluma (Luni, 19 aprilie 2021, 14:02)

  cristian.l [utilizator]

  CIRC !!!
  Asta fac politicienii nostri, ne ofera circ ca sa ne distraga de la problemele reale.
  Circul va tine cam 40 zile cand pana si Covid-ul se plictiseste si se mai relaeaza. Ce fac in spatele circului, se distreaza, exact ce facea si PSD-ul, adica sa nu credeti ca muncesc pentru noi, ci pentru ei.
  Eu in viata nu cred ca o sa prind vreo guvernare serioasa si rar gasesti un optimist ca mine.
  Eu as merge pe ideea sa angajam cu carte de munca guvernanti nu politicieni, cred ca am avea sanse mai mari sa vedem rezultate.
  Pai daca in 30 de ani ce rezultate am avut ... e timpul sa incercam si altceva ca astia ce fac e joc de glezne cu banii si viata noastra.
  • +3 (3 voturi)    
   Rezultate (Luni, 19 aprilie 2021, 16:20)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui cristian.l

   Totusi, PIB-ul a crescut de f'o sase ori si, de pe locu' penultim in UE am ajuns pe penultimul!
 • +1 (5 voturi)    
  La VilaLac (Luni, 19 aprilie 2021, 14:06)

  faracatuse [utilizator]

  Se plange... un ins e rascolit. E mut din fire dar acum la gura e cusut. Mare om de stat... ravasit, mahnit, catranit, cu mana tremuranda semneaza legi imunde..
  Pai unde e frate coloana darza de sas, spatele de teuton?
  Sau doar carcasa e de el?
  • +1 (5 voturi)    
   KWI (Luni, 19 aprilie 2021, 16:18)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui faracatuse

   ...si aia din tinichea de Turcia.
 • +6 (6 voturi)    
  Citu mai si lucreaza pentru Romanii care l-auVotat (Luni, 19 aprilie 2021, 14:20)

  robyzs [utilizator]

  Astazi am avut 140 de morti, la ATI paturile sunt pline cu peste 1.500 de pacienti, poate ca PNL si ministrul Florin Citu ar trebui sa mai si lucreze pentru romanii care au votat PNL, nu doar sa faca circ la Antena 3 si Digi24.
 • +4 (8 voturi)    
  Nu am votat USR (Luni, 19 aprilie 2021, 15:43)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Nu am votat US-Plus pentru ca imi displace progresismul bagat cu forta pe gat. Nu am votat nici cu PNL pentru ca nu am uitat ca ei sunt USLinosi. Am votat PMP nu pentru basescu ci pentru Diaconescu si Neamtu. La prezidentiale l-am anulat pe chiolhanis ca nu il mai suportam (ca l-am votat odata impotriva lui ponta desi ca valoare erau egali si apoi s-a impaunat cu MI-LI-OA-NE de RO-MA-NI.
  Dar...dar. Cand s-a facut coalitia asta am inteles ca erau pe picior de egalitate USR cu PNL. Ca primul minsitru era simbolic de la PNL fiindca nu se putea unul de la ambele. Acum inteleg ca de fapt seful e PNList si el face legea. Indiferent de cine e acolo mi se apre incorect din partea liberalilor.
  • -3 (5 voturi)    
   egalitate (Luni, 19 aprilie 2021, 16:38)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Mai uitat-te si la procentul voturilor: aproape dublu la PNL. Chiar sa nu conteze optiunile votantilor?
   • 0 (0 voturi)    
    Dublu fata de USR (Marţi, 20 aprilie 2021, 1:38)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui atc

    O fi dublu fata de USR dar de 10 ori mai putini decat romanii. Asa ca mai lasa-ne cu reprezentarea. Nu reprezinta decat pe "niste" care au votat in multe cazuri "impotriva". Nu reprezinta pe nimeni clasa politica actuala.
 • -4 (4 voturi)    
  USR sa plece de la guvernare! (Luni, 19 aprilie 2021, 16:46)

  mike_the_hunter [utilizator]

  USR sa plece de la guvernare daca are sange in...stiti voi unde, daca nu ciocu mic ,ca v-a intrecut in sondaje AUR. Asta vreti sa vina PSD si AUR , si bineintels UDMR la guvernare? Asta vreti?
 • 0 (2 voturi)    
  Bre, nesimțiților din pnl. (Luni, 19 aprilie 2021, 20:35)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  V-am votat dar a fost pentru ultima dată.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by