Întrebat de ziariști, duminică, dacă are de gând să-l demită pe ministrul de interne Lucian Bode, după cazul bărbatului din Pitești care a murit în urma intervenției brutale a polițiștilor, premierul Florin Cîțu a evitat răspunsul spunând că a discutat cu ministrul și a primit garanția că va fi o anchetă rapidă, dar susține că nu are încă toate datele.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

„Am avut o discuție cu domnul Bode, i-am cerut o anchetă foarte rapidă și i-am spus că vinovații trebuie să răspundă. Deja înțeleg că se ocupă de situație. Nu am încă toate informațiile în acest moment”, a spus premierul Florin Cîțu.

Bărbatul care a murit după o intervenție a Poliției în Argeș a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că ”că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a precizat Dan Manu, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

”Sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (...) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.