Premierul Florin Cîțu a insistat, în declarația dată sâmbătă, pe tema deciziei S&P privind România, pe faptul că actuala coaliție de guvernare este condusă de PNL, are premier liberal și un program de guvernare liberal.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Intervenția vine pe fondul unui conflict în coaliție, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Alianța USR-PLUS spunând că premierul nu mai are susținerea ei.

Extrase din declarația premierului Cîțu de sâmbătă, în care acesta pune accentul pe PNL și pe politicile liberale:

  • Această coaliție de guvernare, condusă de Partidul Național Liberal, din care fac parte USR-PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reușit, în această perioadă dificilă, ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creștere economică.
  • Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câștigat clar și fără dubiu încrederea instituțiilor internaționale și a investitorilor străini.
  • Anul trecut, ca ministru de finanțe într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere și am cerut să aveți încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei.
  • Ca premier al acestui guvern susținut de o coaliție care este condusă de PNL, din care fac parte și USR-PLUS şi UDMR, am promis că voi lua decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de țară
  • Programul nostru de guvernare liberal este unul care asigură stabilitatea economică a României.
  • Așa cum am spus de foarte multe ori, economia liberală este singura soluție pentru a oferi bunăstare tuturor românilor. Toate aceste lucruri pe care le-am făcut - și le-am făcut bine - noi, liberalii, dar şi coaliția condusă de PNL, le-am făcut în condițiile în care PSD ne-a atacat constant şi ne-a pus în mod constant piedici