PNL a făcut zid în fața lui Florin Cîțu și adoptă tactica așteptării. De altfel, decizia premierului de a-l demite pe ministrul Sănătății a fost salutată în interiorul PNL unde, de mai mult timp existau mari nemulțumiri pe tema activității lui Vlad Voiculescu. Decizia conducerii PNL este, în acest moment, de a aștepta până la începutul săptămânii viitoare, urmând să dezbată criza la ședința uzuală a Coaliției de luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liberalii sunt deciși să nu facă nicio concesie celor de la USR-PLUS. Potrivit surselor HotNews.ro, singura solicitare pe care PNL o va face către USR-PLUS este aceea de a nominaliza o persoană pentru Ministerul Sănătății. Liberalii sunt dispuși să aștepte o săptămână propunerea partenerilor de Coaliție iar în cazul în care aceștia nu o vor face, PNL va veni cu o nominalizare pentru Ministerul Sănătății.

De altfel, deputatul PNL Florin Roman a lansat public varianta că există "o cale de mijloc" pentru rezolvarea crizei din coaliţie și anumea aceea ca Ministerul Sănătăţii să fie transferat către PNL și preluat de Nelu Tătaru.

PNL mizează pe sprijinul UDMR în criza politică. Potrivit surselor citate UDMR are propriile nemulțumiri la adresa USR-PLUS cea mai recentă fiind discuțiile pe desființarea SIIJ. În acest context, UDMR este dispus să aștepte alături de liberali fie să intervină președintele Klaus Iohannis, fie ca USR-PLUS să facă un pas în spate în ceea ce privește decizia de retragere a sprijinului politic premierului Florin Cîțu.

De altfel, la nivel public, liderul UDMR Kelemen Hunor le-a transmis USR-PLUS că nu poate fi aruncată țara în criză politică după patru luni de guvernare, iar USR PLUS ar trebui să-și dea seama că s-a pripit cu cererea de schimbare a premierului.

"Sunt convins că și ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menține această cerere o să își dea seama că s-au cam pripit. Nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorși în Parlament, înseamnă că se poartă discuții, înseamnă că mesajul nostru către cetățenii noștri, către partenerii noștri este că în România nu este o clasă politică matură și, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configurația. Nu se poate”, a afirmat liderul UDMR.

Președintele Klaus Iohannis nu a intervenit până la această oră pentru a media conflictul.