Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Ciprian Teleman, afirmă că ”premierul a picat un test de leadership”. ”A ales calea scurtă de a scăpa de o grijă în loc să aleagă calea mai anevoioasă a comunicării şi a colaborării”, a afirmat ministrul USR PLUS, adăugând că speră să se treacă peste această zi "cu maturitate", potrivit News.

Ciprian Teleman, ministrul cercetariiFoto: Hotnews

”O zi încărcată, fară îndoială. De la dificultăţile de finanţare ale ELI provocate de bugetul “prudent” faţă de termenele rating-urilor de ţară, până la criza guvernamentală provocată de premier. Predictibilitatea pe care căutăm să o construim în exterior pentru a primi note bune, nu poate trece examenul câtă vreme nu este demonstrată în interior”, a scris Ciprian Teleman, miercuri seară, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”astăzi premierul a picat un test de leadership”.

”A ales calea scurtă de a scăpa de o grijă în loc să aleagă calea mai anevoioasă a comunicării şi a colaborării. Sunt mai mult mâhnit decât dezamăgit. Abandonarea unui coechipier este un lest greu de largat atunci când cineva ia în calcul o carieră politică. Dar cu toată încărcarea zilei, mi-am îndeplinit azi toate obligaţiile faţă de cei pentru care am decis să preiau acest mandat. Sper să trecem cu maturitate peste această zi”, a mai scris Teleman.

Demiterea ministrului USR PLUS Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîţu a provocat o criză majoră în rândul coaliţiei de guvernare.

USR PLUS susţine că nu mai doreşte să continue cu Florin Cîţu în fruntea Guvernului şi a cerut o şedinţă a coaliţiei.