Conducerea Camerei Deputaților și a Senatului a decis, marți, ca Parlamentul să se reunească pe 21 aprilie, în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019.

Doina GradeaFoto: Hotnews

Rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019 au fost respinse săptămâna trecută de Comisiile de cultură. Conform procedurii parlamentare, Birourile permanente au acordat termen până luni, 19 aprilie, ora 12,00, grupurilor parlamentare pentru depunerea candidaturilor pentru posturile vacante din Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"Se ştie că respingerea raportului CNA duce la pierderea poziţiei de preşedinte al CNA", a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Alianţa USR PLUS a anunţat că îl va susţine pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu pentru postul de director interimar al SRR, decizia fiind luată, duminică, de Birourile Naţionale ale celor două formaţiuni politice.