Conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc în şedinţă marţi dimineaţa pentru a decide data plenului comun al Parlamentului în care se vor dezbate rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019, care au fost respinse săptămâna trecută de Comisiile de cultură, notează Agerpres.

plen Parlament Foto: AGERPRES

Şedinţa comună a Birourilor permanente ale celor două Camere este programată la ora 9:00. Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat că a convenit cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, să convoace Birourile permanente reunite pentru stabilirea datei plenului.

"Printre punctele care vor figura pe ordinea de zi a plenului reunit se numără: raportul TVR, raportul Radioului, declanşarea procedurii de audiere a candidaţilor pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului. De asemenea, dacă va fi finalizat de către Comisiile juridice, raportul cu privire la solicitarea de demitere a Avocatului Poporului şi, nu în ultimul rând, raportul CNA - se ştie că respingerea raportului CNA duce la pierderea poziţiei de preşedinte al CNA", a declarat Orban.

Alianţa USR PLUS a anunţat că îl va susţine pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu pentru postul de director interimar al SRR, decizia fiind luată, duminică, de Birourile Naţionale ale celor două formaţiuni politice.