Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat în 19 aprilie în Comisia juridică, după ce DNA a cerut Senatului, pentru a doua oară, încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul acestuia.

Florian BodogFoto: Agerpres

Comisia juridică a Senatului a stabilit luni calendarul pentru derularea procedurii regulamentare în cazul solicitării DNA adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de Florian Bodog.

Dosarul va putea fi studiat în sala Comisiei juridice în această săptămână de către senatorii jurişti și de către senatorul Bodog, iar raportul cu propunerea privind urmărirea penală va fi dat de Comisie în 20 aprilie.

"Biroul permanent va aproba raportul Comisiei juridice şi va stabili, în cinci zile, exercitarea votului de către plenul Senatului asupra propunerii pe care o vom înainta în baza raportului", a afirmat, luni, președintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scântei, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.