Premierul Florin Cîțu anunță că românii vor putea renunța la masca de protecție când vom atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla până la 1 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține:

  • până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;
  • până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris Cîțu pe Facebook.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat pe 6 aprilie, că purtatul măștii va fi ultima restricție la care se va renunța. "Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară", a afirmat Valeriu Gheorghiță, întrebat despre momentul la care se va renunța la masca de protecție.

El a susținut că se va putea renunța la mască atunci când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice de COVID-19 și când nu vor mai exista variante virale neacoperite de vaccin.