Biroul permanent al Senatului a hotărât, vineri, să repartizeze Comisiei juridice cererea DNA prin care se solicită încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Termenul acordat Comisiei juridice pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.

Florian BodogFoto: Agerpres

"Biroul Permanent a decis să transmită Comisiei juridice, conform procedurii, această cerere a Parchetului General. Până luni, Comisia juridică va face o evaluare preliminară asupra solicitării, urmând să înceapă lucrul pe fond. Conform regulamentului, în 14 zile, Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului permanent şi apoi să fie transmis plenului pentru votul final", a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu, citată de agenția Agerpres.

Întrebată dacă este posibil ca întreaga procedură să fie finalizată săptămâna viitoare, Dragu a spus: "Este posibil, dar legea ne dă un termen de 14 zile. Este o săptămână destul de aglomerată. Vom vedea ce decide Comisia juridică".

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a trimis joi procurorului general un referat pentru sesizarea Senatului în vederea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose.

Potrivit Direcției Naționale Annticorupție, acesta este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni), pentru perioada când conducea Ministerul Sănătății.

Senatul a respins pe 23 septembrie 2019 cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual. La acel moment, Bodog susținea în fața colegilor săi că este "un om politic integru".