Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris, după ce acesta a adresat cuvinte şi expresii "care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat" unor colegi din Parlament.

Tănasă și Dehelean capturaFoto: Hotnews

Comisia juridică a decis, în urma sesizării deputaților USR-PLUS, că modul în care s-a purtat Dan Tănasă este încadrat în categoria abateri disciplinare şi a propus aplicarea sancţiunii cu avertisment scris. La recomandarea Comisiei Juridice, Biroul Permanent al Camerei Deputaților l-a sancționat cu avertisment în scris pe deputatul AUR.

În documentul depus, cei doi deputaţi USR PLUS solicită "efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tanasă".

Mai mulţi parlamentari AUR l-au admonestat, săptămâna trecută, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în timp ce susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna.

Deputatul AUR Dan Tănasă şi un deputat USR-PLUS au fost la un pas să se ia la bătaie pe holurile Parlamentului după ședința de plen în care s-a votat desființarea secției speciale. Tănasă a devenit agresiv și l-a îmbrâncit pe un deputat USR după un schimb de replici care a degenerat în insulte.

Deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean au intrat în polemică cu deputații AUR iar dialogul a degenerat. Deputatul AUR Dan Tanasă a adresat o serie de jigniri mai multor deputaţi USR, printre aceştia fiind Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Dan Tănasă către deputatul USR Silviu Dehelean: „Ce mă, păduche, cum adică vii tu să mă ameninți pe mine, că ce, nu înțeleg! Bă, dispari mă de aici, tu auzi ce îți spun? Dispari mă de aici. E un păcălici! Băi, îți ordon să dispari din fața mea, tu nu auzi ce îți zic? Nu mai strica aerul aici, dispari! Îți ordon să faci pași înainte!”