Liderii Coaliției au stabilit ca săptămâna viitoare să-i revoce pe șefii Televiziunii publice și Radioului, până la adoptarea noii legi care prevede mai multe funcții de conducere, cele două instituții urmând a fi coordonate interimar.

Sigla TVRFoto: tvr.ro

Mai exact, potrivit înțelegerii PNL, USR-PLUS și UDMR, în această săptămână comisiile de cultură vor da un raport de respingere la rapoartele de activitate ale TVR și SRR, votul în plen urmând a avea loc săptămâna viitoare.

De asemenea, planul presupune instalarea pentru 60 de zile a unor conduceri interimare, răstimp în care să fie adoptată noua lege care prevede ca funcția de președinte-director general să fie spartă în două, rezultând în final câte două funcții de conducere la nivelul fiecărei instituții media publice.

În Coalitie s-a decis ca directorul general să revină PNL, iar UDMR să ia funcția de președinte al Consiliului de Administrație. USR-PLUS i-ar reveni funcția de director general la Radioul Public, iar PNL își va adjudeca pe cea de președinte al Consiliului de Administrație.